Yazılı açıklama yapan Bakan Selçuk, “21 Eylül’de yüz yüze eğitim öğretime sadece birinci sınıf öğrencilerimizle, ilk uyum haftasında 1 gün, daha sonraki haftalarda ise haftada 2 gün olacak şekilde başlayacağız. 21 Eylül'den itibaren geçecek 3 haftanın sonunda diğer kademelerde ve sınıflarda eğitim-öğretime başlama konusunda süreci yeniden değerlendireceğiz” dedi.
“İSTEMEYEN VELİ ÇOCUĞUNU GÖNDERMEYEBİLİR”
Yüz yüze eğitime başlama konusunda veli rızasının kendileri için önemli olduğunu aktaran Selçuk, “Velilerimiz isterlerse öğrenciyi yüz yüze eğitime göndermeme konusunda mazeret beyan edebilir. Bu durumda öğrencimiz uzaktan eğitime devam edecek ve devamsız sayılmayacak” diye konuştu. 
OKULDA KALIŞ SÜRESİ KISALACAK
Sağlık Bakanlığı’nın kararları doğrultusunda, sınıf mevcudunun yüz yüze eğitim için gruplara ayrılarak azaltılacağını dile getiren Selçuk, “Çocuklarımızın okulda kalış süreleri kısaltılacak. Eğitim yüz yüze eğitime ek olarak uzaktan eğitim yolu ile devam edecek. Böylece hem yüz yüze eğitim hem de uzaktan eğitim imkânları bir arada kullanarak eğitim öğretime devam edilecek. Sınıf mevcudunda sağlanan azalma, okul servislerine de aynı oranda yansıyacak” ifadelerini kullandı. Selçuk, ayrıca yüz yüze eğitimde temizlik ve hijyen konusunda her türlü tedbiri aldıklarını sözlerine ekledi.