YKS sonuçları dün sabah saat 07.30 itibariyle açıklandı. ÖSYM'nin resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden duyurulan YKS 2020 sonuçları, ÖSYM Aday İşlemleri Sayfası (AİS) ya da sonuç açıklama sayfası üzerinden kimlik bilgileri girilerek öğrenilebiliyor. Alanya Hüseyin Girenes Fen Lisesi öğrencisi Ahmet Umut Ergen, açıklanan sınav sonuçlarına göre sayısalda Türkiye 9.’su oldu. Özel Hamdullah Emin Paşa Anadolu Lisesi öğrencisi Neslihan Özkan da sözelde Türkiye 118.’si oldu. Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, öğrencileri ve emeği geçen herkesi kutladı. 
2 MİLYON 296 BİN ÖĞRENCİ GİRDİ 
ÖSYM tarafından açıklanan sayısal verilere göre TYT oturumuna 2 milyon 424 bin aday başvurdu. Sınava giren aday sayısı 2 milyon 296 bin olarak açıklandı. 248 kişinin de sınavı geçersiz sayıldı.
AYT oturumuna katılan kişi sayısı ise 1 milyon 788 bin olarak duyuruldu. Sınava girmeyen aday sayısı 116 bin olurken 67 kişinin de sınavı geçersiz sayıldı.
YDT oturumuna toplam 128 bin kişi başvuruda bulundu. Sınava girmeyen aday sayısı 22 bin olarak açıklanırken 6 kişinin sınavı geçersiz sayıldı.
TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?
YKS tercihleri 6 Ağustos ve 14 Ağustos tarihleri aralığında yapılacak. Adaylar, YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzuna tercih süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişebilecek. Adaylar tercihlerini, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile tercih süresi içinde ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacak ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacak. – Haber Merkezi 
 

Editör: TE Bilisim