Eğitim Sen Alanya Şubesi Başkanı Ali Koca, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) salgın döneminde eğitim konusunda sınıfta kaldığını söyledi. Uzaktan eğitimin sorunlar yumağı olduğunu vurgulayan Ali Koca, 
“2020 yılı bu anlamda tam bir kayıp yıl oldu. Uzaktan eğitime erişim en önemli sorun olarak varlığını koruyor. 6 milyona yakın öğrencinin uzaktan eğitime erişemediği, erişenlerin ise yüzde 64’ünün cep telefonundan bu eğitime eriştiği bir ortamda sorun yok denilemez. Tam tersi büyük bir sorunla karşı karşıya olduğumuzun kabul edilmesi gerekir” dedi. 

“ÖĞRETMENLER MAĞDUR EDİLDİ”
Ekonomik koşullarının iyileştirilmesini bekleyen eğitim emekçilerinin 2020 yılında beklediklerini bulamadığını aktaran Koca, “Öğretmen atamalarında yaşanan sorun devam ederken ataması yapılan öğretmenlerin dahi ekonomik gerekçelerle göreve başlatılmamasına tanıklık ettik. Siyasi iktidarın tercihinden dolayı ücretli ve sözleşmeli öğretmen arkadaşlarımız salgın koşullarında mağdur edildi. Kamuoyunun ve bizlerin yoğun çabası sonucunda arkadaşlarımıza ek ders ücretinin ödenmesi sağlandı. Salgın döneminde MEB okullarda okul aile birlikleri tarafından istihdam edilen eğitim emekçilerinin ücretlerini genel bütçeden ödemek yerine okul aile birliklerine bıraktı. Bu durumda bazı çalışanların işten çıkarılmasına neden oldu. Kimi eğitim yöneticileri arkadaşlarımızın ücretinin ödenmesi için öğretmenlerden katkı dahi istedi” diye konuştu. 
 “ÖZEL OKULLAR SALGINDA KORUNDU”
Bakanlığın 4 Ocak 2021 tarihinden itibaren okullarda yüz yüze sınav yapma kararı aldığını kamuoyunun ve Eğitim Sen şubelerinin mücadelesi sonucunda bu kararın geri alındığını aktaran Koca,
“Ancak hala öğrencilerin notla değerlendirilmesi kararı devam ettiği için yaşanan eşitsizlikler ve mağduriyetler devam ediyor. 2020 yılı MEB tarafından özel okulların salgın koşullarında korunduğu bir yıl oldu. 2020 yılı, ağır ekonomik koşullara rağmen özel okullara devlet desteğinin devam ettiği, kamu kaynaklarının özel okullara aktarılmasının sürdüğü bir yıl oldu. 2020 yılı özel okulların çalışanlarını işten çıkardığı, kısa çalışma ödeneği ile çalışmaya zorladığı bir yıl oldu. Bu yıl özel okul çalışanları uzaktan eğitim döneminde çok daha uzun saatler ve ağır koşullarda çalışmak durumunda kaldı” ifadelerini kullandı.