Etkinlikler kapsamında Alanya Kaymakamlığı, Alanya Belediyesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), Alanya Arkeoloji Müzesi ve Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 13 Aralık 2021 tarihinde Alanya'daki öğretmenlere verilmeye başlayan 'Müzecilik ve Kültürel Miras Eğitimi’ hafta sonu düzenlenen uygulamalı dersler ile devam etti.

EĞİTİMLER ONLINE OLARAK BAŞLADI

Amacı müzelerin ve tarihi alanların eğitim ortamı olarak değerlendirilmesi, müzecilik ve kültürel miras geleneğini öğrencilere ulaştırmak, öğrencilerin müzeciliği sevmeleri ve tarihi eserleri koruma bilinci kazandırmak olan Müzecilik ve Kültürel Miras Eğitimi Verilmesi Projesi’nin ilk aşamasında, Alanya Belediyesi’nde görevli Sanat Tarihçisi ve Müze Bilimci Derya Pekgözlü Karakuş tarafından öğretmenlere online ortamda 30 saatlik “Müzecilik ve Kültürel Miras” ile ilgili teorik seminerler verildi.

ANADOLU UYGARLIKLARI VE ALANYA MÜZESİNİ YAKINDAN TANIDILAR

Projenin 20 saat olarak planlanan uygulamalı eğitimlerinde ise öncelikle ilk hafta boyunca Alanya Arkeoloji Müzesi’nde uygulamalı eğitimler ve sunumlar yapıldı. Bu kapsamda Alanya Arkeoloji Müzesi Müdürü Seher Türkmen, Müzede görevli Arkeolog Gülcan Demir ve Arkeolog Belgin Savaş tarafından öğretmenlere Anadolu Uygarlıkları ve Alanya Arkeoloji Müzesi’nin geçmişinden günümüze kadar ki sürecini anlatan iki sunum yapıldıktan sonra müze içinde ve bahçesinde uygulamalı eğitimler verdi.

KATILIM BELGELERİNİ ALDILAR

Uygulamanın ikinci aşamasında ise, Sanat Tarihçisi ve Müze Bilimci Derya Pekgözlü Karakuş tarafından öğretmenlere Alanya Kalesi ve çevresindeki tarihi mekanlar yerinde anlatılarak bilgi verildi. Günün sonunda öğretmenlere eğitimi tamamladıkları için katılım belgeleri verildi ayrıca Alanya Belediyesi Akademik Araştırmalar Merkezi’nin yayınlarından çıkmış olan ikişer adet kitap da hediye edildi.