Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, Kahramanmaraş’ta yaşanan ve 10 ilde etkili olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından ilçeye gelen depremzedelere yönelik çalışmaları için öğretmenlere teşekkür etti. İlçeye gelen 38 bin depremzede için öğretmenlerin yaptığı çalışmaları anlatan Milli Eğitim Müdürü Yılmaz, “Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer’in talimatları ile AFAD Koordinasyon Merkezi’ne Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevlendirildi. Koordinasyon merkezine resmi olarak 10 kişi görevlendirilmişti ancak Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne, Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü'ne, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’ne, İlçe Turizm Müdürlüğü’ne ve Alanya Araştırma Hastanesi’ne toplamda 2 binin üzerinde gönüllü öğretmen ve personel desteğinde bulunduk. Okul öncesi öğretmenlerimiz otellerde açtığımız anasınıflarında öğrencilerimize depremin etkilerini unutturmaya çalıştırırken, rehber öğretmenlerimiz de bu öğrencilerimize psikolojik danışmanlık yaptı. Diğer öğretmenlerimiz de otele giriş yapan depremzedelerimizin zaruri ihtiyaçlarını tespit ederek bizzat giderdi” dedi. 
“16 ÖĞRETMEN AKUT EKİBİNDE YER ALDI”
AKUT ekibinde yer alan 16 öğretmenin deprem bölgesinde arama ve kurtarma çalışmalarına destek verdiğini açıklayan Yılmaz, “Bunun dışında bireysel olarak onlarca öğretmenimiz kendi imkanları ile bu illere giderek insani yardım desteğinde bulundu. Depremin ilk gününden beri ilçemize gelen depremzedelere gösterdiğiniz ilgi ve fedakar çalışmalarınızdan dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Otellerde, Alanya Gençlik Merkezi’nde, Afet Koordinasyon Merkezi’nde ve kurumlarımızın koordinasyonundaki diğer merkezlerde, ailenizden ve çocuklarınızdan fedakarlık yaparak her biriniz harika işler çıkardınız. Pansiyonlarımız yemek, Alanya Öğretmenevi, Meziyet Köseoğlu Mesleki Eğitim Merkezi Uygulama Oteli ve Ümit Altay Uygulama Oteli konaklama ve yemek desteği verdi. Alanya Endüstri Meslek Lisesi soba ve oyuncak üretirken, Rıfat Azakoğlu Endüstri Meslek Lisesi Kuaförlük Bölümü’nün organizesinde otellerdeki depremzedelerin saç kesimi yapıldı. Ümit Altay Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi de günlük 15-20 bin ücretsiz ekmek üreterek depremzedelerimize bizzat destek oldu” diye konuştu. 
“DAYANIŞMANIN EN GÜZEL ÖRNEĞİNİ SAHADA SİZLER VERDİNİZ”
Depremzedelerin ifadeleri ile her bir öğretmenin birer iyilik meleği olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Değerler eğitimi olarak öğrencilerimize verdiğimiz yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneğini sahada sizler verdiniz. Alanya kamuoyunun takdirini kazandınız ve övgüsüne mazhar oldunuz. İlçe Milli Eğitim Müdürünüz olarak sizlerle bir kez daha gurur duydum. Bugün ve yarın sahadaki gönüllü görevlerimizi aksatmadan devam ettireceğiz. Hafta içi ise otellerimizi boş bırakmayacak şekilde gönüllülük esasına göre görevlerimize devam edelim. Diğer pazartesilerden farklı olarak, bu pazartesi ders zili aynı zamanda depremzede öğrencilerimiz için de çalacak ve bu öğrencilerimizi de bağrımıza basacağız. Yeni hayata geçirdiğimiz ‘Bir Kardeşim Daha Var Projesi’ ile her bir depremzede öğrencimizi, okulumuzdaki farklı bir veya daha fazla öğrenciyle eşleştirerek, bu öğrencilerimizin okula ve hayata intibaklarını hep birlikte kolaylaştıracağız ve zaruri ihtiyaçlarını gidereceğiz. Bu süreçte Alanya Kaymakamlığı’mızın himayelerinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’müzün koordinesinde, bize destek veren tüm kamu kurum kuruluşlara, sendikalara, derneklere, oda başkanlarına, muhtarlara, siyasi partilere ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür eder şükranlarımızı sunarız. En büyük teşekkürü de koca yürekli, sevgi dolu, fedakar Milli Eğitim aileme ediyorum” ifadelerini kullandı. – Haber Merkezi