Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip Korona virüs (Covid-19) salgınının kontrol altına alınması ve devletin aldığı kararlar doğrultusunda kademeli bir şekilde geçilen "yeni normal" dönemde, Alanya Müftülüğü’ne bağlı Kur’an kursları 28 Eylül itibariyle eğitim öğretime başlıyor. 

Müftülüğe bağlı Kur’an kursları, Korona virüs tedbirleri kapsamında Kur’an Kursu öğreticileri tarafından yeni eğitim öğretim dönemine hazır hale getiriliyor. Öğrencilerin sağlıklı ve güvenli bir ortamda eğitim öğretim görmelerini sağlamak amacıyla Kur’an Kursu öğreticileri tarafından Kur’an kurslarında gerekli bakım, onarım ve dezenfekte çalışmaları yapılıyor. Korona virüse karşı uyarıcı afiş ve yazılar öğrencilerin rahatlıkla görebileceği alanlara asılıyor ve kursların giriş kısımlarına el antiseptiği konuluyor. Özellikle 4-6 yaş grubu Kur’an kursları öğrenciler için özenle süsleniyor. Kur’an Kursu öğreticileri tarafından ayrıca öğrencilere hediye edilmek üzere içerisinde maske, dezenfektan ve hijyenik mendil bulunan hediye paketleri hazırlanıyor.
Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan, Kur’an kurslarında eğitim öğretimin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için Korona virüs salgınına yönelik tedbirlerin göz önünde bulundurulacağını belirterek 2020-2021 eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.