YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından ALKÜ’de kontenjanların doluluk oranı %97,8’e ulaştığı açıklanırken öğrenciler üniversitede eğitimin uzaktan olmasına tepki gösterdi. Rektör Prof. Dr. Ekrem Kalan, 2020 YKS tercih sonuçlarına göre ALKÜ’yü 3 bin 590 yeni öğrenci tarafından tercih edildiğini belirterek öğrencilerine kendilerini tercih ettiğini için teşekkür etti. 
Alanya’ya öğrenci akını her kesimden memnuniyetle karşılansa da korona virüs salgını nedeniyle ALKÜ’de eğitim 5 Ekim itibarıyla uzaktan eğitim şeklinde başlayacak. 
Bu karara tepkilerini yükselten öğrenciler, sosyal medya üzerinden kampanya düzenleyerek online ve yüz yüze eğitimin bir arada olacağı hibrit modele geçilmesini talep ediyor. Twitter üzerinden Rektör Kalan’a ulaşan öğrenciler anket yaptırılarak öğrencilere söz hakkı tanınması ve karardan vazgeçilmesi taleplerinde bulundular. 
Öğrencilerin serzenişlerine yine sosyal medya üzerinden yanıt veren Rektör Kalan, uzaktan eğitimin kendilerinin de tercih ettiği bir yöntem olmadığını ancak fakülte ve MYO yönetimlerinin aldığı kararı uygulamak durumunda olduklarını belirtti. Kalan, en kısa sürede öğrencileri yeniden kampüste görmeyi temenni etti. – Haber Merkezi