Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Şehit Zekeriya Zencirli İlkokulu’nu ziyaret ederek kütüphane açılışına katıldı. İlk olarak öğrencilerle bayrak ve İstiklal Marşı törenine katılan Kaymakam Ürkmezer öğrencilere hitap etti. Konuşmasında kitap okumanın önemine değinen Kaymakam Ürkmezer “Kitap okumak çok önemli bir konu ve sizler kitap okumayı ne kadar çok alışkanlık haline getirirseniz ilerideki hayatınızı o kadar güzelleştirir. Açılacak olan kütüphanenizde bol bol kitap okumayı unutmayın. Diğer bir konu ise sağlığınıza dikkat etmeniz gerekli. Maskelerinizi takıp hijyen kurallarına uymayı ihmal etmeyin” dedi. 


HAYIRSEVERE TEŞEKKÜR ETTİ
Törenin ardından ilkokul sınıflarını ziyaret eden Ürkmezer, öğrencilerle sohbet ederek birlikte kitap okuma etkinliğine katıldı. Kitap okuma etkinliğinin ardından Kaymakam Ürkmezer kütüphaneyi yaptıran hayırsever Nihat Güven, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, okul yönetimi ve öğrencilerle birlikte kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi. Açılışta konuşan Ürkmezer, “Öğrencilerimizin eğitimine destek olmak için kütüphaneyi yaptıran hayırseverimiz Nihat Güven’e, kütüphanenin yapımında emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyor, öğrencilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum’’ diye konuştu. Açılışın ardından Güven’e katkılarından dolayı Ürkmezer tarafından teşekkür plaketi verildi. 
“ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Kütüphane açılışından sonra Ürkmezer, öğretmenlerle toplantı yaptı. Öğretmenlere hitap eden Ürkmezer, “Eğitimin tüm paydaşları olarak öğrencilerimiz için çalışıyoruz. Amacımız öğrencilere katkı sağlamak. Öğrencilerimiz için yapılan tüm faaliyetleri Ahenk Projesi adı altında topluyoruz. Proje kapsamında öğrencilerimizin akademik başarılarının yanı sıra sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda da öğrencilerimizin gelişmesini istiyoruz. Amacımız öğrencilerimize destek olarak onları motive etmek ve iyi bir birey olarak yetişmelerini sağlamak. Bu anlamda siz değerli öğretmenlerimize gayret ve çabalarınızdan ötürü teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. – Haber Merkezi