Bahçeşehir Alanya Koleji kurucularından Cihan Baba, okul binasına icra geldiği ve kirada yaşanan sorun nedeniyle yeni bir adrese taşınma iddialarının ardından açıklamalarda bulundu. Bahçeşehir Eğitim Kurumları Kurucusu, eğitimci Enver Yücel’in önceki dönemdeki yönetimden kalma 20 milyon TL borç ödedikleri sözlerinin ardından AGC’de açıklamalarda bulunan Cihan Baba, “2015 yılında AHEP’i BAU Global bünyesine dahil etme sürecinin ardından Bahçeşehir kolejleri yönetimi ile fikir ayrılıklarımız baş göstermeye başladı. 2019 Mart ayında son görüşmeleri başlayan devir süreci, normalde temmuz ayında hayata geçirilecek olmasına rağmen türlü sebeplerle ekim ayına bırakıldı. Ekim 2019 tarihinde devir, Bahçeşehir Kolejleri Genel Merkezi bünyesinde bulunan ÇLK Eğitim Kurumları A.Ş. firmasına yapıldı” dedi.
“BAHÇEŞEHİR ALANYA’DA MAHSUP SORUNU YOK”
Devir görüşmeleri süresince devir bedelinde mutabakat sağlandığını belirten Baba, “Doğmuş doğacak tüm borç ve alacakları ile devir edildi. Yapılması gereken ödemeler ve tahsilatlar kuruşu kuruşuna tüm genel müdürlük ekibine hem e-posta ortamında hem de yapılan toplantılarda sunuldu ve kendilerinden de ödemelerin ne zaman ve nasıl yapılacağı ile ilgili planları öğrenildi. Bahçeşehir Koleji Alanya’da mahsup sorunu yok. İşlettiğimiz dönemde velilere kolaylık sağlamak adına mal değiş tokuşu anlamına da gelen mahsup işlemi şirketimizce uygulanmaktaydı. Buradaki esas konu, ilgili firmalara okulun açılışı sırasında alınan mal ve hizmet karşılığında Bahçeşehir Koleji Genel Müdürlüğü’nce ödeme yapılmaması. Okul ekonomik sebeplerle devir edilmedi. Tamamıyla isteyerek, bilerek ve 3 yıldır süregelen bir süreç sonucunda devir edildi” diye konuştu. 
“TEMEL DÜŞÜNCE YÜKÜMLÜ OLUNAN BEDELLERDEN KAÇMAK”
Okulun kirasının yüksek olmasından dolayı binasının değiştirildiği iddiası hakkında konuşan Baba, “Mülk sahipleri, aksine Bahçeşehir Kolejlerine olabildiğince imkân sağladı, gerekli yardımı yaptı. Buradaki temel düşünce ödemekle yükümlü olunan bedellerden kaçmak. 0 sebeple okul binası başka bir firma adı altında başka bir yerde faaliyete geçecek” ifadelerini kullandı.
“MAAŞ ÖDEMELERİNİN GÖNDERİLMEDİĞİ MEVCUT”
Enver Yücel’in 40 saniye bile öğretmenin ücretinin geciktirilemeyeceği yönündeki açıklamalarına da değinen Baba, “Temmuz, ağustos, eylül ve ekim aylarında maaş ödemeleri için para gönderilmediğinin kanıtı bendeki yazışmalarda mevcut. Çalışan maaşı sadece Enver Bey’in değil, hepimizin en büyük kaygısı. Bizim gibi insanlar için bu durum mevzu bahis dahi edilemez” dedi.
“20 MİLYON TL’LİK BİR ANLAŞMA YOK”
Enver Yücel’in “20 milyon TL borç ödedik, hala ödüyoruz, ödeyeceğiz” sözleri hakkında da konuşan Baba, “Bir cümlede 3 zamanı da kullandı Enver Bey. 20 milyon TL ödedik dedi, hala ödüyoruz dedi, ödeyeceğiz dedi. Öncelikle belirtelim bizim devrimizde 20 milyon TL’lik bir anlaşma yok. Bize ödenen 20 milyon TL para hiç yok. 20 milyon TL ödemeye devam ediyorlarsa okula neden icra geliyor? Aksine bugüne kadar 2 milyon 567 bin 459,99 TL ödeme yapıldı. Ayrıca finans direktörü Mustafa Koçak’a 1 milyon 774 bin 707 TL’lik senet teslim edildi. Okula ait 3 milyon TL’lik demirbaş da kendilerine bırakıldı” diye konuştu.
TEMENNİSİNİ DE AÇIKLADI
Enver Yücel’in kendisini şaşırtmasını ve okulun borcunu ödemesini temenni eden Baba, “Şayet okulun borcunun dışında bir ödeme gerçekleşmiş veya gerçekleşecek olursa kendi ellerinde muhafaza ettikleri ve tarafıma teslim etmedikleri teminat çekimizden ve bilimum çeklerimizden ödedikleri miktarı tahsil edebilirler” ifadelerini kullandı. -  Erkan Uysal