Alanya Belediyesi’nin öncülüğünde kent genelinde başlatılan eğitim seferberliği sürüyor. Bugün Antalya Valiliği’nde imzalanan protokol ile Alanya’da yeni bir anaokulu daha yapılması için ilk adım atılmış oldu.

S.S. Alanya Koza Ürünleri ve El Sanatları Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi tarafından Hatipoğlu ailesi ile birlikte hayata geçirilecek olan, Rukiye Hatipoğlu Anaokulu için Antalya Valiliğinde protokol imzalandı. Protokol törenine Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Alanya Belediye Başkan Vekili Mehmet Babaoğlu, Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, Antalya İl Sağlık Müdürü İsmail Başıbüyük, Alanya Koza Ürünleri ve El Sanatları Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulundan Yıldız Yücel ve Nilgün Akman ve hayırsever Hatipoğlu ailesinin temsilcileri katıldı.

ÖNCELİK SAĞLIK ÇALIŞANLARININ OLACAK

İmzalanan protokol ile ilk adımı atılan anaokulu Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bahçesine yapılacak. Kısa süre içerisinde yapılması planlanan anaokulu 8 derslikten oluşacak ve öncelik sağlık çalışanlarının çocuklarının olacak. Sağlık çalışanları çocuklarının güvenli bir ortamda eğitim alması sağlanacak ve tam gün eğitim verilecek.

YILDIZ YÜCEL; “FEDAKAR SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZA TEŞEKKÜR ETMEK İSTEDİK”

Protokol töreni sonrası bir açıklama yapan, Alanya Koza Ürünleri ve El Sanatları Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi temsilcisi Yıldız Yücel, “Pandemi dönemi ve deprem sürecinde fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarımıza teşekkür etmek amacıyla, öncelik sağlık çalışanlarının çocuklarına olmak kaydıyla Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesine 8 derslikli ve tam gün eğitim verecek bir Anaokulu yapılacaktır. Bu süreçte başta hayırseverlerimiz, Kooperatif Yönetim Kurulu ve Hatipoğlu ailesi başta olmak üzere; Alanya Kaymakamımıza, Antalya İl Milli Eğitim Müdürümüze, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, Antalya İl Sağlık Müdürüne, Alanya Belediye Başkanına, AK Parti Alanya İlçe Başkanına, Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimine ve bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür eder, şükranlarımızı sunarız.” dedi.

Başkan Yücel Alanya’da  en çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi Başkan Yücel Alanya’da  en çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi