Antalya Valisi Ersin Yazıcı ve Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy hayırseverler ile Alanya, Kumluca ve Manavgat’ta yapılacak olan okullar için protokol imzaladı. Vali Yazıcı ve Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Şensoy başkanlığında Antalya Valiliği’nde düzenlenen protokol törenine Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, Kumluca İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tekdemir, Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Türköz ve hayırseverler Murat Hüdavendigar Günay, Hayri Avcı, Durdu Avcı, Hüseyin Babaoğlu, Müveddet Babaoğlu ve Mert Babaoğlu katıldılar.

Düzenlenen protokol töreninde, hayırsever Hayri Avcı ile Manavgat’ta yapılacak 8 derslikli Safiye Kübra Avcı Anaokulu, hayırsever Müveddet Babaoğlu ile Alanya’da yapılacak 20 derslikli Müveddet Babaoğlu Ortaokulu ve hayırsever Murat Hüdavendigar Günay ile Kumluca’da yapılacak olan 12 derslikli Laika-Orhan Günay Anaokulu için protokol imzalandı.
“ANTALYA HAYIRSEVER KONUSUNDA ÖNCÜ”
Antalya’nın her alanda öncü olduğu gibi hayırsever konusunda da öncü olduğuna vurgu yapan Vali Yazıcı, “Bugün Alanya, Manavgat ve Kumluca ilçelerimizde yapılacak okullar için hayırseverlerimizle protokol imzaladık. Hayırseverlerimiz şehrimize değer katmaya, eğitimimize destek vermeye devam ediyor. Her yönüyle öncü şehir olan Antalya’mız, hayırseverleri konusunda da öncü bir şehir. Hayırseveri bol bir şehir. Rabbim hayırseverlerimizin hayırlarını kabul etsin.
“PROTOKOLLERİN ARTACAĞINDAN ŞÜPHEM YOK”
Gençlerin eğitiminin çok önemli olduğunu ve geleceğin eğitimle şekilleneceğine değinen Vali Yazıcı şunları kaydetti: “Her şeyin merkezinde olan insanın eğitiminin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple eğitim olmazsa olmazımız. Toplumları ayakta tutan ve onları geleceğe taşıyan hiç şüphesiz ki eğitimdir. Ülkemizde olduğu gibi ilimizin de en büyük sermayesi genç nüfusumuz ve öğrencilerimiz. Çocuklarımıza ve gençlerimizi ne kadar iyi eğitirsek, o kadar geleceğimize yatırım yapmış oluruz. O bakımdan biz bu eğitim yatırımlarını çok önemsiyoruz. Siz değerli hayırseverlerin eğitime yaptığı bu hayır kapanmayan dua kapısıdır. Antalya’da göreve başladığımdan beri birçok protokol gerçekleştirdik. Eğitime yapılan bu yatırımlar beni çok mutlu ediyor. Geleceğimiz olan gençlerimizin eğitimine katkı sunacağına inandığım bu protokollerin artarak devam edeceğinden hiç şüphem yok. Çünkü Antalya hayırseveri en bol şehir. Katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.” Okul protokolünün imzalanmasının ardından Vali Yazıcı ve Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sadri Şensoy hayırseverler ve protokol üyeleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. – Haber Merkezi