Alanya Cikcilli Mehmet Emine Öncü İlkokulu Sınıf öğretmeni Belkıs Ergün’ün yaptığı bu projede ülkenin 10 farklı şehir ve okulundan iştirakçı bulunuyor. “Yunus Emre’yi ve Türkçeye kattığı değerleri işleyip öğrencilerimizi Yunus Emre sevgisiyle yetiştirmeyi hedefliyoruz” diyen Ergün projeyi ve amaçlarını şu sözlerle tanımladı: “Biliyoruz ki Yunus Emre, sevgiyi, hayat felsefesi haline getirmiş örnek bir insandır. Ayrıca Yunus Emre, gönül kırmamak konusuna ayrı bir önem verir ve şiirlerinde bu konuyu özenle işler. Şiirlerinde işlediği konular ve telkinleri de hayatının ta kendisidir. Yunus Emre,  İslam'da sabır, kanaat, hoşgörürlük, cömertlik, iyilik, fazilet değerlerini, en iyi şekilde işleyen bir halk şairidir.
ÖĞRENCİLER YUNUS EMRE’Yİ ŞİİRLERİNDEN TANIYOR
Aynı zamanda 2021 yılı, Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre’nin vefatının 700. yıl dönümü olması münasebetiyle UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alındı. 30 Ocak 2021 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan Genelge ile 2021 yılı Cumhurbaşkanlığımız tarafından “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak ilan edilmiştir. Bu nedenle Yunus Emre’yi tanıtmak, Türkçeye verdiği önemi anlatmak, şiirlerini dile getirmek, farkındalık yaratmak, iletişim kurmak ve dostluk kazanmak hedefleriyle çıktıkları bu yolda öğrenciler Yunus Emre kılığına girip onu canlandırdılar ve şiirini okudular.”
“YUNUS EMRE’Yİ TANIYIP BİLEN NESİLLER YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ”
Yunus Emre temalı kil ve alüminyum folyo kabartma çalışması, bardak ve tişört boyama çalışması yapan öğrenciler de bu projede olmaktan çok mutluluk duyduklarını ifade ettiler. Projeye olan desteklerinden dolayı Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer’e, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz’a, Okul Müdürü Baykul Çetin’e ve projemize destek olan Cikcilli Mehmet Emine Öncü İlkokulu 1-C ve 4 B öğrencileri ve velilerine teşekkür eden proje ortağı Ferit Can, “Çalıştığımız ‘Yunus’un Ayak İzleri’ projesiyle minicik yüreklere Yunus Emre’nin şiirlerindeki insan ve doğa sevgisi, hoşgörü, barış ve kardeşlik duyguları ve düşüncelerini öğrencilerimize aşıladığımız için çok mutluyuz” dedi.