Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Gaye Coşkun ve Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Girenes Fen Lisesi’nde (HGFL) gerçekleşen sunuma katıldı. Okulun Hayırseveri Hüseyin Girenes’in de katıldığı ziyaret sırasında önce okulun dijital panoları anlatıldı. Ardından müzik gurubunun mini konseri ve robotik kodlama odası gezildi. Fiziki olanaklarıyla bir öğrencinin ihtiyaç duyabileceği her imkâna sahip olan HGFL’de spor salonu, 3D salon ve Türkiye’de tek olan sanal gerçeklik sınıfı da gezildi. Okulun yemekhane, botanik bahçesi ve konferans salonu da gazetecilere açıldı. Okul hakkında Müdür Şen Nur Aykut bilgiler verdi. 
ANTALYA’YI TEMSİL EDEN TEK OKUL
 HGFL Müdürü Şen Nur Aykut, Teknofest Türkiye’de okulun üçüncülük elde ettiğini söyledi. Aykut, “Alanya Hüseyin Girenes Fen Lisesi Teknofest 2023’te İnsanlık Yararına Teknoloji Sosyal İnovasyon kategorisinde Antalya’yı temsil eden tek okul. Türkiye genelinden başvuran 48.627 proje arasında Türkiye üçüncüsü olarak bir ilke daha imza attık” dedi. 
ROBOT VE DRON ÜRETİLİYOR
Okulda teknoloji laboratuvarı bulunduğuna dikkat çeken Aykut,  “Öğrencilerin fikirlerini projeye dönüştürdüğü ve projelerini geliştirdiği teknoloji sınıfımız var. Bu laboratuvarda kodlama ve yazılım çalışmalarını devam etmekte. 3 Boyutlu yazıcıdan robotlar ve dronlar üretmekteyiz. Dünya genelinde yarışma ve projelere katıldık” dedi. 
TÜRK PATENT ENTSTİTÜSÜ’NDEN MARKA TESCİLİ
Hüseyin Girenes Fen Lisesi rehber öğretmenlerinin geliştirdiği ve patenti alınan “HGFL Akademi" projesi hakkında da bilgiler veren Aykut, “ALBAP sınavlarında ilk 30'a giren 8. sınıf öğrencilerini bir gün boyunca okulumuzda ağırlıyoruz. Öğrenciler matematik, fizik, kimya, biyoloji, edebiyat, Almanca, İngilizce, bilgisayar ve teknoloji, beden eğitimi derslerini işleyerek okulu yaşayarak öğrenme fırsatı buluyorlar. HGFL Akademi sayesinde Hüseyin Girenes Fen Lisesi okul yaşamını deneyimleyen öğrenciler lise tercih döneminde bu deneyimlerini göz önünde bulundurarak tercihlerini yapıyorlar” diye konuştu. 
BİLİM SOKAĞI AÇILDI
Okulda özveri ve gayretle oluşturulan HGFL Bilim Sokağı’nın ikinci dönem açıldığına dikkat çeken Şen Nur Aykut, “HGFL’nin Bilim Sokağı’nda fizik, kimya, biyoloji laboratuarları var. Fizik dersinde deneyler yaptık. Biyoloji dersinde organ inceledik. Kimya dersinde sabun ve mum ürettik. Dersleri 3D gözlükleriyle üç boyutlu işledik.  3D salon’u ve sanal gerçeklik sınıfı Virtual Reality (VR) gözlüklerle eğitimlerimiz sürüyor. Ayrıca HGFL Bilim Sokağı’nda öğrencilerin tutarak, görerek ve deneyerek inceleyebileceği bilimsel malzemeleri öğrencilerin hizmetine sunduk” açıklamasında bulundu.
EDEBİYAT VE MÜZİKTEN GELEN BAŞARILAR
Aykut, dergi ve kitap çıkardıklarından da bahsederek şunları söyledi: “AHENK Projesi kapsamında tasarımını ve yazılarını tamamen HGFL öğrencilerinin hazırlayıp baskıya verdiği İngilizce okul dergisi Flame of Science’nin ikinci sayısı ve İngilizce öğretmeni danışmanlığında öğrencilerin hazırladığı 2. İngilizce Hikâye Kitabı olan The Mischievous Twins’ Adventures yayımlandı. Okulun müzik öğretmenin oluşturduğu orkestra grubu öğrencileri özel müzik sınıfında çalışmalarını yapmakta. Gurubumuz Uluslararası Polonya Mayflower Yarışmasında mansiyon ödülü aldı.”
HGFL DÜNYAYA AÇILDI
Başarının temelinde motivasyonun önemli olduğunu kaydeden Aykut, “Fen Lisesi olarak motivasyonun en büyük aracı olan Türkiye geneli ve yurtdışı gezilerini çok önemsememiz. Dünyanın en önemli bilim merkezlerinden olan CERN’de bulunan Avrupa Nükleer Araştırma merkezine gezi düzenledik. Gezilerimize bu sene mühendislik alanında önemli yer tutan Almanya-İtalya gezisini ekledik. Almanya-İtalya gezisinde öğrencilerimiz Porsche, Ferrari ve Mercedes gibi ünlü markaların fabrikalarını ve Da Vinci Bilim Merkezi’ni gördü” diyerek ayrıca Felsefe bülteni ile sorgulayan, düşünen, araştıran ve yazan öğrencilerin katıldığı Felsefe Kulübü’ne de dikkat çekti. Aykut, “Edebiyat öğretmenleri danışmanlığında her sene il ve ilçe genelinde yapılan kompozisyon yarışmalarında öğrencilerimiz derece aldı. Geçen yıl yapılan münazara yarışmalarında Alanya birincisi, Antalya üçüncüsü olduk. Bu sene ilk kez katıldığı Liselerarası Tiyatro Festivali’nde Hisseli Harikalar Kumpanyası oyununu sergiledik” dedi.
SPORDA DA BİRİNCİLİK HGFL’DE BAŞARILARI
“Bu sene okul sporları kapsamında Voleybol Kız ve Erkek takımlarında Alanya birinciliği, Masa Tenisi Erkek Takımı Alanya birinciliği,  Satranç Turnuvasında 1 takım birinciliği 1 ferdi birincilik ve ferdi üçüncülük derecesi okulun gurur tablosuna eklendi” diyen Aykut üniversite başarılarında da söz etti. Aykut, “Her sene mezun olan öğrencilerimiz yüzde 70 oranında üniversiteye yerleşti (Türkiye Fen Lisesi yerleştirme oranı ortalama yüzde 55). Öğrenciler arasında Türkiye 9’uncusu, 35’incisi, 44’üncüsü çıkaran fen lisesinin Türkiye derecelerine her sene yenisi eklediği başarı grafiği bulunuyor” diye konuştu. – Haber Merkezi

ALKÜ ile POYD, turizm öğrencilerinin geleceğine imza attı ALKÜ ile POYD, turizm öğrencilerinin geleceğine imza attı