25 Mayıs 2021 Salı günü Alanya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenecek ilk turnuvaya Alanya, Gazipaşa, İbradı, Akseki, Gündoğmuş, Manavgat ve Serik ilçelerimizde bulunan meslek lisesi öğrencileri katılım sağlayacak.
27 Mayıs 2021 Perşembe günü Kepez Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde ikincisi düzenlenecek turnuvaya Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı, Korkuteli ve Muratpaşa ilçelerinde bulunan meslek lisesi öğrencileri katılım sağlayacak.
“Satranç, Meslek Liselilerimizle Buluşuyor” turnuvasının son durağı ise Kumluca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesi olacak. Kumluca'daki turnuvaya Demre, Elmalı, Finike, Kaş, Kemer ve Kumluca ilçelerinde bulunan meslek lisesi öğrencileri katılım sağlayacak. 
MEB ‘1000 Okul Projesi’ kapsamında düzenlenecek olan turnuvada birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencilere Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) tarafından aileleri ile 5 yıldızlı otel tatili, ahşap kupa, dördüncü ve beşinci olan öğrencilere bluetooth kulaklık ve madalya verilecek. Turnuvaya katılan tüm öğrenciler başarı belgesi ile ödüllendirilecek.
Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden turnuva ile ilgili yapılan açıklamada, “Müdürlüğümüz olarak “Meslek Lisesi Gelecek Vizesi” sloganıyla çıktığımız yolda öğrencilerimizi ve turnuvamızı çok önemsiyoruz. Zihin ve analiz sanatı olan satranç ile geleceğimizi şekillendirecek meslek lisesi öğrencilerimizi buluşturmaktan mutluluk duyuyoruz.  Şimdiden emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verildi.