Hüseyin Girenes Fen Lisesi tarafından Alanya genelindeki sınavlarda başarılı olan öğrencilere özel içerisinde akademik, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin de bulunduğu ‘HGFL Akademi Projesi’ hayata geçirildi. Projeyle başarı elde etmiş olan öğrenciler hayalini kurdukları Hüseyin Girenes Fen Lisesi’nde bir günlük fen lisesi öğrencisi olma deneyimini yaşadı.


 

OKULDAKİ DERSLERE KATILDILAR

Alanya genelinde yapılan ALBAP deneme sınavları sonucunda başarılı olmuş 30 öğrenci tespit edildi. Okul Müdürü Şen Nur Aykut, rehber öğretmenleri Duygu Moral ve Hüseyin Celal Ergin tarafından öğrencilerin ismine özel hazırlanan davetiyeler bizzat okullarında kendilerine takdim edilerek bir günlüğüne okula çağrıldılar. Hüseyin Girenes Fen Lisesi’ne aileleri tarafından bırakılan öğrenciler, güne fen lisesi öğrencisi olarak başladı. Etkinliklere kahvaltı ve tanışma oyunlarıyla başlayan öğrenciler, biyoloji laboratuvarında beyin incelemesi, matematik dersinde oyunla ispat, Almanca dersinde selamlaşma ve kendini tanıtma becerileri, edebiyat dersinde ve kütüphane ortamında edebiyat her yerde yarışması ve İngilizce dersinde ise dil becerilerini geliştirecekleri tanışma oyunu ile devam ettiler. Öğrenciler okulun pansiyonuna ait olan yemekhanede okul öğretmenleri ile birlikte yemek yerken, öğretmenlerle sohbet etme ve merak ettiklerini sorma fırsatı elde etti. Öğle yemeğinden sonra programa devam eden öğrenciler kimya laboratuvarında ateş ruhundan yanmaya deneyini, fizik dersinde YKS’de çıkmış ve çıkabilecek soruların deneylerle yorumlanmasını, okulun müzik sınıfında orkestra öğrencilerinin hazırlamış olduğu müzik dinletisine katıldı. Okulun teknoloji laboratuvarında 3 boyutlu yazıcı kullanımını inceleyen öğrenciler, teknoloji deneyimine -dron uçurarak şahit oldular. Okulun kapalı spor salonunda hazırlanan spor müsabakasına katılarak günün mental yorgunluğunu eğlenerek attı. 


 

“LOKOMOTİF GÖREVİNİ YERİNE GETİRİYOR”
Öğrenciler, etkinlikler sonunda HGFL Akademi katılım belgelerini Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz’ın elinden aldılar. Yılmaz, ilçeye örnek olacak projeyi gerçekleştiren okul yönetimine ve öğretmenlerine teşekkür etti. Bu gibi projelerin ilçedeki ortaokulların motivasyonlarını artırdığını ve eğitime olumlu katkılar sağladığını söyleyen Yılmaz, “İlçemizin göz bebeği olan Hüseyin Girenes Fen Lisesi’nden böyle bir projenin çıkmasını anlamlı buluyorum. Fen Lisesi olarak lokomotif görevini layıkıyla yerine getirdikleri için öğretmenlere ve idarecilere tekrar teşekkür ediyorum” dedi. Günün sonunda düzenlenen törene ortaokul müdürleri ve öğrenci velileri de eşlik ettiler.
“ÇALIŞMA AZİMLERİNİ ARTIRACAK”
Okul Müdürü Şen Nur Aykut da ‘HGFL Akademi Projesi’ ile ilçedeki başarılı öğrencilerin fen lisesi deneyimini önceden yaşamasını amaçladıklarını ifade etti. Aykut, “Bu projemiz ile öğrencilere sınav motivasyonu konusunda katkı sağlayacağımızı düşünüyoruz. Çocukların hedefi olan okulda nasıl bir eğitim verildiğini görmesi, çalışma azimlerini de artıracaktır” diye konuştu. Aykut, ikinci dönem yapılacak ALBAP deneme sınavı sonuçlarına göre projenin devam edeceğini ve katılım sağlayamayan diğer öğrencilere de bir günlük fen lisesi deneyimi yaşatacaklarını söyledi. – Haber Merkezi

Editör: TE Bilisim