Alanya Belediyesi, toplumda engelli bireylere karşı farkındalığı arttırmak için düzenlenen okul eğitimlerine yeniden başladı. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Engelli Koordinasyon Merkezinin yürüttüğü Toplumda Engelli Farkındalığı seminerleri ile öğrencilerin konuya ilişkin duyarlılığının arttırılması amaçlanıyor.

HER YIL BİNLERCE ÖĞRENCİYE FARKINDALIK ANLATILIYOR

Toplumda engelli farkındalığını küçük yaşlarda aşılamayı hedefleyen Alanya Belediyesi, engellilerin yaşadığı zorlukları anlatmak için her yıl binlerce öğrenciye seminer veriyor. Seminerin ardından ise öğrencilere, konuyla ilgili hikayelerden oluşan kitaplar hediye ediyor.

ÖĞRENCİLERE EMPATİ KURMA ANLATILIYOR, HİKAYELER VE CANLANDIRMALARLA EĞİTİM PEKİŞTİRİLİYOR

Alanya Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi Psikoloğu Esra Yemez tarafından, Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu öğrencilerine verilen eğitimde, engelli bireyin tanımı, engel grupları, engel gruplarına göre davranış şekilleri, empati gibi konu başlıkları ele alındı. Aynı zamanda işitme engellilerin dünyası ve temel işaret dili çalışmalarından da harfler, sayılar, günlük diyalog konuları da eğitime dahil edildi.Anlattığı konuları drama oyunları ve slaytlarla pekiştiren Psikolog Esra Yemez, çocukların sorularını da yanıtladı.