Törene Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan,  AKEV Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamile Perçin Akgül, Aytemiz Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu,  Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Engin Burak Mindivanlı, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gaye Coşkun,  Alanya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nimet Hacıkura, Alanya Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu,  AHEP Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hilmi Tokuş,  AHEP Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyeleri ve öğrenci aileleri katıldı. 


 “SİZLERE İNANCIM SONSUZ”
Törenin açılış konuşmasını AHEP Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ebru Gülbuğ Erol yaptı.  Öğrencilere yeni hayatında başarılar dileyen Prof. Dr. Erol, “Güzel bir sonuca ve kapısını araladığınız mutlu bir geleceğe, mutlak bir başarıya ulaşmanın sevincini sizlerle paylaştığımız için mutluyuz. 4 yıl çok çabuk geçti. 2018 yılından bu yana her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni mezunlarımız olarak sizleri uğurlamak, ülkemizin kalkınmasında yer aldığınızı görmek, aydın ve çalışkan birer AHEP’li olarak toplum içerisinde saygın yerinizi alırken, bizim duyduğumuz heyecanı sizlerle paylaşmak bana ve mütevelli heyetimize sonsuz mutluluk vermektedir. Bizler sizlerle gururlandık. Mezuniyet, hayatınızda yeni bir dönemin başlangıcıdır. Ailelerinizle birlikte çok büyük emekler harcayarak bugüne geldiniz. Şuanda eğitim basamağının üst sıralarında durmaktasınız. Bu dönemeçte öğrendiklerinizi hayata geçme sürecindesiniz. Özenle, sevgiyle ve hoşgörüyle yetiştirildiniz. İyi, doğru ve güzel olanı bulma yolunda yorulmadan yürüyeceğinize inancımız sonsuz” dedi.  
“BAŞARI GRAFİĞİNİ EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARMAK İÇİN ÇALIŞTIK”
AHEP Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hilmi Tokuş da törende konuşma yaparak öğrencilerin mutluluğuna ortak oldu.  Göreve geldikleri günden bu yana üniversitenin başarı grafiğini en üst seviyeye çıkarmak için çalıştıklarını söyleyen Tokuş, “Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana beytülmal olan bu üniversitenin kaynaklarının artırılması, daha nitelikli eğitim ve araştırma faaliyetlerinin yürütülmesi için var gücümüzle çalıştık. Bu konuda bize destek olan başta Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na Alanya Belediyesi’ne, başta Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) olmak üzere tüm sivil toplum kuruluşlarına, mütevelli heyetimize, akademik ve idari personelimize ve başarıları ile bizi gururlandıran sevgili öğrencilerimize tüm AHEP ailesi adına şükranlarımı sunmak isterim.  Bu süreçte, birlikte çıktığımız yolda başta Covid-19 salgını olmak üzere büyük zorluklara birlikte göğüs gererek hep daha iyiye ulaşmak için çaba gösterdik.  Tarihte ender görülen böylesine zorlu bir dönemde eğitim kalitemizden ve ilkelerimizden ödün vermeden hayatta karşılarına çıkacak her tür badireye göğüs gerebilen, milli ve manevi değerlere duyarlı, Atatürk ilke ve inkılâplarını benimsemiş, nitelikli ve donanımlı gençler yetiştirmiş olmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu. 
ÜNİVERSİTEDE DİJİTALLEŞME SÜRECİ TAMAMLANDI 
Bilimsel bakış açısına sahip, uluslararası nitelikte insan kaynağı yetiştirme hedefine ulaştıkları için mutlu olduklarını söyleyen Tokuş,  geçtiğimiz 4 yıl içerisinde üniversite alt yapısının önemli ölçüde geliştirildiğini, üniversitede dijitalleşme sürecinin tamamladığını açıkladı. Tokuş, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Üniversitemizde geçtiğimiz 4 yıl içerisinde önemli alt yapı geliştirmeleri yapıldı. Öncelikli olarak, üniversitemizin dijitalleşme süreci tamamlandı. İdari faaliyetlerinden uzaktan eğitime kadar tüm fonksiyonlarıyla dijital çağa uyum sağlamış bir yapıya ulaşıldı. Bunun yanı sıra, üniversitemizde genç, dinamik ve nitelikli akademik kadronun genişletilmesi sağlandı. Yeni fakülte ve programların açılması ile disiplinlerarası çalışmaların yapıldığı çağdaş bir akademik alt yapı ortaya çıkarıldı. Bu süreçte, mühendislik fakültemizde bilgisayar mühendisliği bölümü, sanat ve tasarım fakültemizde çizgi film animasyon bölümü açılmasını sağladık. Bunun yanı sıra, üniversitemize meslek yüksekokulu ve sağlık bilimleri fakültelerini kazandırdık. Fizyoterapi bölümünü kurduk. Sosyal medya ve dijital iletişim yüksek lisans programını açtık. Üniversitemizin sağlık bilimleri alanına yönelebilmesi için gerekli stratejileri belirledik ve 2022 yılı içerisinde söz konusu stratejileri uygulamaya koymuş bulunduk. Üniversitemiz kampüsünde yaklaşık 4 bin metrekare kapalı alana sahip olacak ve sağlık bilimleri fakültemizin yer alacağı bir ek binanın inşaatına başladık. Bunun yanı sıra, üniversitemize ilk kez kaydolacak öğrencilerimizin yabancı dil öğrenimlerini görebilmeleri için hazırlanan ve 3 bin 500 metrekare kapalı alana sahip bir yabancı diller yüksekokulu projesini Alanya’da eski jandarma karakolu olarak bilinen ve üniversitemize tahsisli arazi üzerine inşa edebilmek için gerekli tüm projelerimizi tamamladık. Bu konuda ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’in de desteğiyle inşaatımıza en kısa sürede başlamayı hedefliyoruz. Bu anlamda, üniversitemize Tavşandamı Mevkii’nde bulunan 38 dönümlük arazi ile Güllerpınarı Mahallesi, Saraçoğlu Sokak’ta (eski jandarma karakolu) bulunan arazinin tahsisi konusunda yardımlarını esirgemeyen Bakan Çavuşoğlu’na tekrar teşekkür etmek istiyorum.” 
OKUL BİRİNCİSİ PELVİN ALĞAN OLDU
ALKÜ Rektörü Prof. Dr Ekrem Kalan ve AKEV Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamile Perçin Akgül de törende konuşma yaptılar.  Öğrencilerin mezuniyet sevincine ortak olan Prof. Dr. Kalan ve Prof. Dr. Perçin,  öğrencilere gelecek hayatlarında başarılar dilediler.  Konuşmaların ardından okul birincisi Pelvin Alğan mezuniyet kütüğüne çivi çaktı. Diplomalarını bölüm hocalarından teslim alan öğrenciler, mezuniyet sevincini hep birlikte kep fırlatarak kutladı. – Haber Merkezi