Tüm yurtta olduğu gibi Alanya’da da 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı 6 Eylül Pazartesi günü başladı. Korona virüs nedeniyle uzun dönemdir uzaktan ve ardından kademeli eğitim uygulamasının sürdüğü ülkede 6 Eylül itibarıyla tam zamanlı yüz yüze eğitime geçildi. Daha önce okul öncesi ve birinci sınıfların uyum eğitimine başlandığı ilçede 6 Eylül itibarıyla da 60 bin 639 öğrenci ders başı yaptı. Okulların açılmasıyla 4 bin 500 öğretmen de öğrencilerle buluştu. Alanya'da yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle Hükümet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde 'İlköğretim Haftası' kutlama programı düzenlendi. Programa Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Çelik,
öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Yılmaz'ın anıta çelenk sunması ile başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi. Program saat 10.00'da Nezihat Abdullah Doğan İlkokulu'nda devam etti. Buradaki programa Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer ile Başkan Yücel de katıldılar. Okuldaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından konuşma yapan okul müdürü Zeki Bilgin, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını temenni etti. 


"ÖĞRETMENLERİN AŞI OLMASINI İSTİYORUZ"
İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz da, "Bir buçuk yıldan beri bu anı bekliyorduk. Tam anlamıyla açılma bekliyorduk. Alanya olarak uzaktan eğitimi  başarıyla yerine getirdik ancak şu da bir gerçek ki hiçbir eğitim haftalık 5 günlük eğitimin yerini tutmayacak. Bazı kısıtlamaalar devam edecek. Veliler bugün bizi dışardan izlemek zorunda kaldı. Bundan sonra da böyle devam edecek. Öğretmenlerimizin aşı olmasını istiyoruz. Alanya'da aşı olmayan öğretmen yok denecek kadar az. Maske, mesafe ve temizliğe ön plana çıkaracağız. Kapanma olmadan eğitim sezonunu tamamlamak istiyoruz" diye konuştu.


"EĞİTİMİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Başkan Yücel de, "Çocuk sesini o kadar özledik ki.
Bu çocuklar bizim yarınlarımız, ülkemizin geleceği Covid-19 döneminde hassasiyet gösteren kurum
ve topluma teşekkür ediyorum. Aşı olmayanların aşı olmasını istiyoruz. Yerel yönetim olarak her şeyde olduğu gibi eğitimin yanında da olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.


"ALANYA'YI TEKLİ EĞİTİM YAPILAN YER HALİNE GETİRECEĞİZ"
Kaymakam Ürkmezer ise, "Yaklaşık 2 yıl aradan sonra okula kavuştuk. Bu dönemde devlet olarak okulların en büyük ihtiyacı olan fiziki altyapıyı tamamlamaya çalıştık. Hala devam eden çalışmalar var. İnşallah bunları kısa sürede tamamlayıp kentimizi tekli eğitim yapılan bir yer haline getireceğiz. Öğretmenlere büyük görev düşüyor. Sizler uzaktan eğitimi yaşadınız. Öğrenciler sizlerin verdiği emekler sayesinde yetişebilir. Covid-19 tedbirleri kapsamında okullarda tüm tedbirleri almaya çalıştık ama öğrenci ve velilere görev düşüyor. Öğretmenlerden aşılarını tamamlamalarını istiyoruz" dedi. Ardından program öğrencilerin seremonisi, şiir okunması, şarkılar söylenmesi ve halk oyunları gösterileri ile devam etti. Anı fotoğrafı çektirilmesinin ardından Kaymakam Ürkmezer'in sembolik olarak okul zilini çalmasının ardından öğrenciler sınıfa girmeye başladı. Öğrencileri ilk derslerinde Ürkmezer, Yücel ve Yılmaz yalnız bırakmadılar. Sınıfları ziyaret eden Ürkmezer, Yücel ve Yılmaz öğrencilere kurutulmuş meyve paketi hediye etti. 
HAFTADA 2 KEZ PCR TESTİ İSTENECEK 
6 Eylül’de yeni tedbirlerle açılan okullara maske ile girildi. Yeni eğitim öğretim döneminde okullardaki yemekhaneler, kantinler ve pansiyonlar açık olacak. Öte yandan, İçişleri Bakanlığı'nın 81 il valiliğine gönderdiği genelge ile eğitim personeli, kantin çalışanları, öğrenci servislerinin şoför ve rehber personeli gibi aşı olmayan ya da hastalık geçirmeyen okullarda öğrencilerle bir araya gelebilecek görevlilerden haftada 2 kez PCR testi istenecek. - Erkan Uysal