Boykot çağrısını Türkiye’den IŞİD’e katılan ve nüfusa Bursa’dan kayıtlı  olan Fatih Acıpayam isimli terörist yaptı. Acıpayam, geçtiğimiz ağustos ayında Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan bir videoda da  tehditler savurmuştu.
 
'DEMOKRASİ DİYE ADLANDIRILAN YENİ DİN'
 
Acıpayam, örgütün internet sitesinde yer alan videoda, şunları söyledi:
 
“Ey Türkiye halkı, 1 Kasım seçimlerinden uzak durun. Seçilecek vekiller Allah’ın kanunlarını hiçe sayarak kendi kanunlarını koyacaklar. Oy verdiğiniz milletvekilleri Allah’ın kanunlarını yasaklıyor ve serbest olmayan kanunları, içkiyi, zinayı, faizi serbest kılıyor. Kanun koymak Allah’a sadece aittir.  Ey Türkiye halkı, sizin oy verdiğiniz milletvekilleri sizi demokrasi adı diye adlandıran yeni bir dine sokmakta. Milletvekillerin yasaklarına değil Allah’ın yasaklarına boyun eğin. Sizi İslam’ın kurallarına davet ediyoruz. Sizi beşeri kanunları reddetmeye,  tağutları tekfir etmeye çağırıyoruz.  Yöneticileriniz sadece İslam’ın hükümlerini kılana kadar onlarla mücadele edin.”
 
'SİZİN KANUN BELİRLEME HAKKINIZ YOK'
 
IŞİD'li terörist siyasilere de çağrıda bulunarak “Sizin kanun belirleme hakkınız yoktur. Hırsızın elini kesin. Zinayı ve içkiyi yasaklayın. Haksız yere adam öldüreni kısas yapın. İbadet edilen türbeleri yıkın” dedi.
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli ve HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’a da seslenen terörist,  “Sizi alemlerin rabbinin kulluğuna davet ediyoruz. İnsanları kendinize kul yapmaktan vazgeçin. Her biriniz birer firavun ve nemrutsunuz. Allah sizi helak edecektir. Zaman varken ve yolda yakınken gelin tövbe edin. Allah’ın yasaları dışında başka yasa kabul etmeyin” ifadelerini kullandı.