ABD Savunma Bakanlığı yetkilileri, Türk pilotların Rus uçağını 10 kez uyardığını doğruladı.
ABD'li pilotlar ise acil radyo frekasında Türkler tarafından Rus uçağına yapılan uyarıları duyduklarını söyledi.

ABD Savunma Bakanlığı yetkilileri, Türk pilotların Rus uçağını 10 kez  uyardığını doğruladı.

Fox Haber'in Savunma Muhabiri Jennifer Griffin, Amerikan askeri kaynaklarının, ABD'li pilotların Türkler'in Rus pilotları birden çok kez uyardığını acil radyo frekansı konuşmalarında duyduğunu söyledi.

ABD'DEN AÇIKLAMA

ABD askeri yetkilisi Steve Warren, ABD liderliğindeki koalisyonun Suriye ve Irak'ta IŞİD'e karşı düzenlediği operasyonlarında Türkiye-Rusya arasındaki krizden etkilenmediğini açıkladı. Warren, "Bu Rusya ve Türkiye hükümetleri arasında gerçekleşen bir olaydır" ifadelerini kullandı. Öte yandan uçağın Türkiye-Suriye sınırında düşürüldüğü ancak ABD'nin olayın kesin olarak nerede gerçekleştiği hakkında şu anda net bir bilgisi olmadığı ifade edildi.

GENELKURMAY'IN AÇIKLAMASI NEYDİ?

"24 Kasım 2015 tarihinde saat 09.20 civarında Hatay Yayladağı bölgesinde Türk Hava Sahasını ihlal eden milliyeti bilinmeyen bir uçak defalarca (beş dakika içerisinde 10 kez) ikaz edilmesine rağmen Türk Hava Sahasını ihlal etmiştir. Söz konusu uçağa angajman kuralları çerçevesinde 24 Kasım 2015 saat 09.24’te bölgede hava devriye görevinde bulunan iki adet F-16 uçağımız tarafından müdahalede bulunulmuştur. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."