Osmanlı ordusu Romanya'yı işgal etmiş.

İşgal kuvvetleri komutanı Osmanlı subayı

Bükreş'te büyük bir konağa yerleşir. Ev sahipleri kaçmıştır, kaçarken evde ne varsa alıp götürürler. Yalnız geride yaşlı, bir gözü kör, bir ayağı sakat, sakatlık nedeniyle zor yürüyen, konuşamayan zavallı hizmetçi bir kadını bırakıp giderler.

Subay, emir eri Mehmet'i ne zaman çağırsa Mehmet bir topuk selamı 'Emret komutanım' diyerek, zıpkın gibi hemen kapıda bitiyor. Aradan geçen birkaç hafta sonra Mehmet'in zıpkınlığı gittikçe artan bir yorgunluğa dönüşüyor. Subay şüpheleniyor. Mehmet'i çağırıp soruyor:

"Doğru söyle ulan Mehmet, o yaşlı çirkin hizmetçi kadınla işi pişiriyor musun?"

Mehmet utana sıkıla, “Evet komutanım” diye yanıtlar. Sonra devam eder: “O hizmetçiyle işi pişiriyorum ama komutanım inan pek datsız."

Uzun bir seçim gecesinin ardından YSK seçim sonuçlarını netleştirince bizim cenahta ümitsizlikten doğan yılgınlık belirtileri görülmeye başladı. Oysa biz devrimciler öyle kolay kolay pes etmeyiz. Yok öyle umutları yitirip, karanlıkta savrulmak. Unutma aynı gökyüzü altında bir direniştir yaşamak.

KAZANANLAR KULÜBÜ

Kazananlar kulübü üyelerine bir bakalım.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, seçim barajını aşma şansı olmamasına rağmen CHP listelerinden 14 milletvekilini meclise göndererek siyasi tarihimizde bir ilke imza atmıştır.

GELECEK Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Stratejik Derinlik stratejisi ile Kılıçdaroğlu'nu ikna edip hayal bile edemeyeceği 10 milletvekilini CHP listelerinden seçtirip meclise gönderdi.

SAADET Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu… 30 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 0,9 oy alan Temel Karamollaoğlu partisinin yüzde bir bile oyu olmamasına rağmen 10 milletvekiline meclisin yolunu açtı.

DEMOKRAT Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal… Soyadı gibi kendisi de uysal. Başkaları onar onar götürürken, o üç milletvekiline Allah bereket versin dedi. Yüzde bir bile oyu olmayan Gültekin, “Ne yapalım az veren candan, çok veren maldan” diyerek memnuniyetini ifade etti.

YRP GENEL BAŞKANİ FATİH ERBAKAN

Altılı masayı oluşturanlardan olmamasına rağmen Cumhur İttifakı’nın bileşenlerinden Fatih Erbakan’ı da kazananlar kulübünün üyesi olarak belirledik.

Bu seçimde Kaybedenler Kulübü’nün üyeleri kimler yazmak isterdim, ama biraz erken. 28 Mayıs’ı beklemek lazım. Yine de enseyi karartmayalım diyorum.