Özellikle son dönemde eksikliği çok daha fazla görülmeye başlayan D vitaminin günlük ihtiyacı ortalama 10-20 mcg (400-800 IU) 'dır. Birçok besinde bulunmasına rağmen D vitamini yeterli miktarda alınmamaktadır. Bu sebeple besinlere ek olarak dışarıdan takviye olarak da kullanılabilmektedir. 
 D vitamininden en zengin olan besinleri inceleyelim:
Güneş: D vitamini en çok gün ışığında yer alır. Daha doğrusu vücudumuz güneş ışığı ile birlikte D vitamini üretimini artırıyor. Gün içerisinde minimum 30 dakika güneş ışığından faydalanmak, D vitamini arttırmak açısından önemlidir.  

Sardalya: Bu küçük balıklar hem kalsiyum hem D vitamini bakımından çok zengin. 

Somon: Kalp dostu omega-3 asitleri barındırmasıyla bilinen somon, D vitamini ihtiyacınızı da %100‘e yakın karşılıyor. 1 orta boy somon dilimi yaklaşık 988 IU D vitamini içermektedir. 

Karaciğer: D vitamininden çok zengindir. 1 kaşık karaciğer 448 IU D vitamini içerir. Günlük ihtiyacın %56'sını karşılar fakat günlük beslenmeye eklenirken porsiyon kontrolü ile tüketilmelidir. 

Portakal suyu: Zenginleştirilmiş 1 su bardağı taze portakal suyu 100 IU D vitamini içeriği ile günlük ihtiyacın %12'sini karşılar.

Süt: Kalsiyum deposu inek sütü aynı zamanda D vitaminin önemli kaynaklarından biridir. 1 su bardağı inek sütü 115–130 IU D vitamini içerir.