Özellikle vakaların arttığı bu dönemde insanın bedenen, ruhen hem de zihinsel olarak iyi hisssedebilmesi için beslenme çok ayrı bir önem taşımaktır. Vücudun herhangi bir hastalık durumunda savunma oluşturabilmesi için   dengeli ve düzenli beslenmeliyiz.

COVID-19 hastalığından korunmak için nasıl beslenmeliyiz? İşte bu sorunun cevabı;

TEK TİP BESLENMEYİN, ÇEŞİTLİ BESLENİN ..

Tek bir besin ile bağışıklık sistemini güçlendirmek mümkün değildir. Beslenmeyi bir bütün olarak ele almalı bütün besin gruplarını tüketmeliyiz. Sağlıklı tabak modeline göre: Her ana öğünde tabağın bir çeyreği sebzelerden, diğer çeyreği tahıl ürünlerinden, kalan yarısının  eşit üç parça halinde meyvelerden, yüksek proteinli gıdalardan ve süt ürünlerinden gelmesi önerilmektedir. 

BESLEYİCİ, RAF ÖMRÜ UZUN GIDALAR TERCİH EDİN..
Alınacak gıdaların olabildiğince besleyici, raf ömrü uzun ve dayanıklı olması uygun olacaktır .Uzun süre dayanabilecek bazı sebzelere karnabahar, lahana, kabak, brokoli, biber, turp, havuç, patates; meyvelere ise elma, portakal,  mandalina, olgun olmayan muz örnek verilebilir. 
KALİTELİ PROTEİN ALMAYA ÖZEN GÖSTERİN..
Et, balık, tavuk, yumurta, süt ürünleri (süt, yoğurt, ayran, peynir vb.) kaliteli hayvansal protein içeren gıdalardır. Ayrıca probiyotik takviyeli yoğurt ve kefir gibi ürünlerde bulunan faydalı mikroorganizmalar da bağışıklık sistemini desteklediği için tüketilmelidir.

'HAFTADA 2 KEZ BALIK '
Balık tüketimi Omega-3 kaynağı açısından önemlidir.  Her an taze balık bulma imkanınız yoksa alternatif olarak donmuş ve konserve balık bulundurabilirsiniz. 

VE  BOL SU İÇİN …

Tüm  bu önerilerin yanı sıra su içmeyi asla unutmayın.Tüm dikkat ettiğimiz noktaları vüdumuzda su ile bütünleştiğini düşünebilirsiniz.
UNUTMAYIN …
Yeterli ve dengeli beslenmeye giden yol çeşitlilikten geçer. Koronavirüse karşı en büyük gücünüz bağışıklık sisteminizdir.