Dünyanın en eski Siyasal partileri arasında yer alan CHP 2020   yılına kongreler ve Kurultay süreci ile merhaba diyecek.

         Ülkemizin  En eski ve fikirleriyle en genç partisi olan CHP üyelerine

Tarihi bir görev düşüyor.

         Bu Kongreler ve Kurultay sürecinde birlik ve beraberliğin asla bozulmaması temel düşünce olmalıdır.

         Elbette ülke sorunlarının çözümünde veya Alanya’nın sorunlarının çözümünde farklı fikirler olabilir olmalıdır da.

         CHP Atatürk devrim ve ilkeleri ekseninde farklı fikirleri daima içinde barındıran yaşatabilen Türkiye’nin en demokratik partisidir. Önseçim yapmayı geleneği haline getirmiş bir partidir. Bu geleneğinden de asla kopmamalıdır. Ortak Akıl; daima bireysel akıldan üstündür.

         CHP en kötü koşullarda bile Alanya ‘da 38-40 bin oy alabilen bir partidir. Ancak  Parti politikalarını bu kitle değil zaman zaman 20-30 kişilik  SİYASET BARONU DEDİĞİMİZ kişiler belirlemektedir. Kendime haksızlık yapıyormuyum bilmiyorum ama bu guruba  beni de dahil edebilirsiniz..

         Artık bu baronlar aktif politikadan elini ayağını çekmeli; sadece gerektiğinde  akıl danışılan  bilge kişi konumuna getirilmelidir.

         Bu durum sağlandığında Parti içinde Gençlerin önü açılacak; Sosyal medyayı iyi kullanan  halkla iç içe halkın değerleri ile asla ters düşmeyen ama halka da yön veren kişiler partide görev alabilecektir. Yani  Partiye oy veren kişiler partide söz sahibi olacak demokratik karar alma sürecinde aktif rol alacaklardır.

         Böyle bir sürecin başlatılması ise yine DEMOKRASİ ile; PARTİ İÇİ DEMOKRASİ’ nin eksiksiz olarak işletilmesi ile mümkün olabilecektir.

         Delege seçimlerinin dürüst, adil ve Parti içi demokrasiye uygun şekilde yapılması olmazsa olmaz koşuldur.

         Delege seçiminin Çarşaf liste ile yapılması En demokratik usuldür. Komşu ilçelerimiz  Manavgat ve Gazipaşa bu yöntemi  yıllardır başarı ile uygulamaktadır.

         Mevcut yönetimin veya yönetime talip olanların blok liste ile delege seçimine gitmesi daha kongre yapılmadan partiyi ikiye bölmekte; kongre yapılmadan kongre sonucunun ortaya çıkmasına yol açmaktadır.  Çünkü bir oy fazla alan liste seçimi kazanmakta  listede isim çizip yazma usulü ile de bir sonuca  ulaşılamamaktadır. Bu usul partide ayrışmayı bloklaşmayı getirmekte; kamplaşmalara yol açmaktadır. ANTİDEMOKRATİKTİR.

         Delege seçiminin DEMOKRATİK VE ADİL olması için çarşaf liste usulü ile delege seçimlerine gidilmesi gerekir.

         Mahallelerde delege seçim tarihi belirlenip  ;  üyelere duyuru yapılmalı ve delege seçimine  geniş katılımın sağlanması gerekmektedir.

Bu duyuruya aday olacakların partiye başvurması gerektiği de eklenmelidir. Daha sonra aday olanlar  Çarşaf listeye yazılmalıdır.

Tabiki  burada dileyen kişiler anahtar liste dağıtabilir ; bu da son derece doğaldır  Ancak anahtar listenin sandığa atılmasının  geçersiz olacağı da tüm üyelere duyurulmalıdır. DEMOKRATİK VE HAKKANİYE UYGUN BİR DELEGE SEÇİMİ ANCAK BÖYLE MÜMKÜNDÜR.

         Delege seçimi yapıldıktan sonra Kongreye Mümkün Olabilirse bir uzlaşı içinde herkesin kabul edebileceği kendisi ve kitle ile barışık bir Partili etrafında birleşilerek Çarşaf liste ile İlçe kongresine gidilmelidir.(DEVAM EDECEK)