CHP’ li olmak bir yaşam biçimidir. HERKES CHP ‘Lİ OLAMAZ.CHP üyesi olmak CHP li olmak anlamına da gelmiyor.Ben CHP milletvekiliyim ama  CHP li değilim diyen şahıs  maalesef bu tezi doğruluyor.
Eğer CHP felsefesi ile yoğrulmamışsanız CHP li olamazsınız.
CHP li olmak ; haksızlıklara başkaldırmaktır.
Adaletsizliklere direnebilmektir.
 En az namussuzlar kadar Cesur olabilmektir CHP li olmak.
Siyasi rakibinin yasaklarını, Halkın iradesini gözeterek;  partisinin zarar göreceğini bile bile kaldırabilmektir CHP li olmak.
Dün adaletsizlik yapanları eleştiriken günü geldiğinde amansızca eleştirdiklerine de haksızlık yapıldığında karşı durabilmektir CHP li olmak.
Doğru bildiklerini hiçkimseden çekinmeden söyleyebilmektir.
DÜRÜST OLMAKTIR .CHP li olmak
Nezaketi elden bırakmamaktır.
BOZUK DÜZENE KARŞI OLMAKTIR.CHP li olmak.Yoksulluğun ve Yolsuzluğun olmadığı insanca ve hakça bir düzeni savunabilmektir CHP li olmak.
SÜNGÜNLERİ ,GÖZALTILARI,FİŞLENMELERİ  UMURSAMADAN ULUSAL ÇIKARLARI DEMOKRATİK CUMHURİYET İLKELERİ SAVUNABİLMEKTİR, DAHA ÇOK DEMOKRAİ İSTEMEKTİR CHP Lİ OLMAK.
Cop ve biber gazı yemeyi göze alarak , gerçekleri haykırabilmektir CHP li olmak.
GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ün BURSA NUTKUNUANLAYABİLMEK; GENÇLİĞE HİTABESİNİ BİR AN OLSUN BİLE GENÇ YAŞLI DEMEDEN; AKILLARDAN ÇIKARMAMAKTIR CHP Lİ OLMAK.
Ne mutlu Türküm diyebilirken Kaftasçıolmayabilmektir.Türk Milletinin bu topraklarda yaşayan herkesi ifade ettiğini özümseyebilirkenİnsanlar arasında din,dil,ırk,mezhep,cinsiyen ve renk ayrımı gözetmemeyi ilke edinmektir CHP li olmak.
ÖNCE İNSAN DİYEBİLMEKTİR CHPLİ OLMAK. Emeğin yarattığı değerin emeği verenlerde birikmesini savunmaktır CHP’liolmak ; EMEK EN YÜCE DEĞERDİR DİYEBİLMEKTİR.
Yurtta sulh cihanda sulh istemektir CHP’ li olmak antiemperyalist olmaktır; sömürüye karşı olmaktırCHP li olmak.BAĞIMSIZ TÜRKİYE DİYE HAYKIRMAK MANDA VE HİMAYEYİ KABUL ETMEMEKTİR CHP Lİ OLMAK.
SOSYAL DEMOKRASİNİN EVRENSEL İLKELERİNE VE 6 OKA BİRLİKTE SAHİP ÇIKABİLMEKTİR CHP Lİ OLMAK.
Herkesin inancına ve fikrine saygılı olmaktır. CHP li olmak.Özgürlükleri  savunmaktır ;eşitliği savunmaktır. ÇAĞDAŞ DEMOKRASİYİ ÖZÜMSEMEKTİR. CHP  li olmak.
Ve düşünceleri ve inançları uğrunda bedel ödemeyi göze almaktır  CHP li olmak
VELHASIL ZOR ZANAATTIR CHP Lİ OLMAK
 VE İŞTE BU YÜZDEN HERKES CHP  Lİ OLAMAZ.