Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Fığla, Cikcilli, Büyükhasbahçe ve Çevre Yolu trafiğini rahatlatmak için harekete geçmiş ve 30 metrelik Mamadı Yolu için düğmeye basmıştı. Bölgedeki imar, dolgu, hafriyat ve alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından asfalt döküm işlemi de tamamlandı. 30 metrelik ve çift şeritli yolun tek şeridi hizmete açılırken, ASAT çalışmalarının tamamlanmasının ardından diğer şerit içinde asfalt döküm işlemine başlanacak.

BAŞKAN YÜCEL İNCELEMELERDE BULUNDU

Çalışmanın yapıldığı bölgeye giden Başkan Yücel incelemelerde bulundu. Kuzey Alanya ve çevre yolu trafiğinin azaltılması için oldukça önemli olan yoldaki çalışmaları denetleyen Başkan Yücel, bir açıklama yaparak yeni imar yolunun Alanya’ya hayırlı olmasını diledi.

Başkan Yücel, “Son zamanlarda nüfus yoğunluğunun artması ile en çok zorunluluk ve ihtiyaç olan konu ulaşım. Kuzey Alanya’ya alternatif olacak 30 metrelik yolda çalışmalarımızı tamamlıyoruz.” dedi.

BAŞKAN YÜCEL; “BÖLGENİN TRAFİK YOĞUNLUĞUNU AZALTMAK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”

Yolun hem Büyükhasbahçe hem de Fığla Mahallerini kapsadığını belirten Başkan Yücel, “Hem 35 metrelik hem de 50 metrelik yolları birbirine bağlayan buradan da kuzey mahallerini birbirine bağlayan bu yolu alt yapı ve sanat yapılarından sonra hizmete açıyoruz. Kaliteli ve modern bir yol oldu ve insanların rahatlıkla kullanacağı 30 metrelik ve çift şeritli bir yol olacak. Alanya’nın bu bölgesinde trafik yoğunluğunu minimuma indirebilmek için mücadele ediyoruz. Şimdilik tek şeritli bir yol olarak açıyoruz ve ASAT’ın kanalizasyon çalışmalarını tamamlamasının ardından çift şeritli asfaltlama çalışmalarını tamamlayacak ve yıllarca Alanya’ya hizmet edecek bir yol yapmış olacağız. Buradaki trafik yoğunluğunun daha fazla düşürülmesi için mücadele ediyoruz ve bu yolun ne kadar elzem olduğunu zamanla hep birlikte göreceğiz.” diye konuştu.

BAŞKAN YÜCEL; “BÖLGENİN EN KAPSAMLI YOLU OLACAK”

Daha doğrusu bu yol şu anda bir alternatif yol gibi görünse de zamanla görülecek ki bu yol bölgenin en fazla kullanılan ve Kuzey Alanya ile merkezi birbirine bağlayan en kapsamlı yolu haline gelecek. Yıllardır bunu planlıyorduk. Planlamaların bitmesi, alt yapı ve üst yapının tamamlanmasıyla asfalta başladık ve asfalt çalışmaları da bitince bu yol gereksinim duyulan bir yol haline gelecek. Şimdiden Büyükhasbahçe, Fığla ve tüm Alanya’ya hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.