Alanya’nın Güzelbağ Mahallesi’nde 2021 yılında çıkan orman yangınının ardından İlçe Orman İşletme Müdürlüğü tarafından fidan dikim etkinliği düzenlendi.

Organizasyona Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Engin Burak Mindivanlı, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat, Alanya Orman İşletme Müdürü Yücel Sönmez, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Mehmet Rüzgar, Alanya Çevre Eğitim ve Mavi Bayrak Derneği (ALÇED) Başkanı Şerefnur Kayhan davetliler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.  
Organizasyonda 3 bin 800 adet fidan toprakla buluşturuldu.


“ORMANLARI KORUMAK HEPİMİZİN GÖREVİ”
Fidan dikimi öncesinde katılımcılara hitap eden Alanya Orman İşletme Müdürü Yücel Sönmez, kesilen ve yanan alanları en kısa sürede ağaçlandırıp eski haline getirmek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Sönmez, “21-16 Mart Dünya Orman Haftası münasebetiyle 2021 yılında yanan 30 dekar alanda ceviz, ahlat, tesbih, karaservi, badem, erguvan, akasya türlerinden 3 bin 800 adet fidanı toprakla buluşturmak üzere bir araya geldik. Binlerce bitki, hayvan türünün yaşadığı ormanların faydalarını saymakla bitiremeyiz. Her orman birer oksijen ve yağmur fabrikası gibidir. Ormanları korumak hepimizin görevidir. Ağaç dikerek yeni ormanların oluşmasını sağlamalıyız. Tarla açmak için ormanı yok eden de attığı sigara izmariti ya da yaktığı ateşle koca bir ormanı yakıp kül eden de insandır. Bu nedenle doğaya ve ormana verdiğimiz zararı telafi etmek, ormandan faydalanırken bunu sürdürebilir kılmak temel prensibimiz olmalı. Kurum olarak bu konuda son derece hassas davranıp kesilen ve yanan alanlarımızı en kısa sürede ağaçlandırıp eski haline getirmek için elimizden geleni yapıyoruz” dedi. Konuşmaların ardından hazırlanan 3 bin 800 adet fidan toprakla buluşturuldu.

Editör: TE Bilisim