Antalya’nın Aksu ilçesinde düzenlenen ve 6 Mayıs tarihinde açılan Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali’ne Alanya Belediyesi de katıldı. 29 ülke, çok sayıda ilçe ve büyükşehir belediyeleri, Yörük dernekleri ve kooperatiflerin katıldığı festivalde, Alanya Belediyesi festivalin en büyük ve en özel çadırıyla yerini aldı.

Çadırda Yörük göçünde kullanılan mutfak eşyaları; kazanlar, tencereler, tabaklar, su kapları, hamur tekneleri, ekmek yapmak için kullanılan oklava ve senitler, deve ve eşeklerde taşımacılık için kullanılan heybeler, çuvallar, dokumalar, tarım aletleri; orak ve yabalar, çobanların kullandığı keçe ve kepenekler, rengârenk kilimler, kirmen ve kilim dokuma tezgâhları başta olmak üzere Yörük kültürünü anlatan, besleyen tüm araç ve gereçler Alanya Belediyesi’nin çadırında ziyaretçilere sunuldu. 8 Mayıs’a kadar devam edecek festivalde Alanya Belediyesi’nin çadırını ziyaret eden misafirlere S Pasta ikram edilerek, tezgahlarda dokuma yaptırılıyor ve kirmenle yün eğirtiliyor.

FESTİVALİN EN BÜYÜK VE EN ÖZEL ÇADIRI ZİYARETÇİLERDEN TAKDİR TOPLADI

6 Mayıs’ta açılışı gerçekleştirilen Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali’nde Alanya Belediyesi’nin çadırı ziyaretçiler tarafından en büyük ve en özel çadır olarak seçildi. Yapılan düzenleme ve sergilenen malzemelerle Yörük kültürünü en iyi anlatan çadırın Alanya Belediyesi çadırı olduğunu ifade eden ziyaretçiler, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ettiler. Yörük kültürünün yaşatıldığı 29 ülkenin yansıra Antalya, Burdur ve Isparta’dan Yörük Türkmen Derneklerinin de katıldığı festivalde; Alanya Belediyesi’nin çadırını ilk gün Gazipaşa, Manavgat ve Sarıveliler Belediye Başkanları, STK temsilcileri, festivale katılan ülkelerin temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar ziyaret etti.

BAŞKAN YÜCEL: “MODERN YAŞAMLA BİRLİKTE YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ SÜRDÜRMEK İSTİYORUZ”

“Modern yaşamla birlikte Yörük kültürünü sürdürmek istiyoruz” diyen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, şunları kaydetti: “Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali’nde çok büyük bir çadır kurduk. Yörük kültürü çok zengin ve köklü bir kültürdür. Bu kültürümüzü ancak bu kadar büyük bir çadırda anlatabilirdik. Biz modern yaşamla birlikte Yörük kültürünün kimliğini koruyarak sürdürmek istiyoruz. Yörük kültürüne ait ne varsa sosyal yaşamdan, ekonomiye, geçim kaynaklarından örf ve adetlerine kadar gelecek nesillere anlatmak istiyoruz. Festivalde kurduğumuz çadırımıza olan ilgi de bu anlamda bizi son derece memnun etti” dedi.