Alanya Kaymakamlığı ve Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün ortaklaşa uyguladığı "Gelecek nesillere yaşanılabilir bir dünya bırak" projesi kapsamında polis ekipleri ve öğrenciler tarafından sahil temizliği yapıldı.

“ALANYA’MIZI KİRLETMEYELİM”

Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, etkinlikte yaptığı açıklamada, Alanya'nın sahilleri ve sokaklarıyla temiz bir kent olduğunu söyledi. Bu etkinliğin bir bireyde farkındalık oluştursa dahi kendilerini başarılı sayacaklarını dile getiren Ürkmezer, "Temizilik, sadece bir kurumun ve tek bir vatandaşın değil. Toplu olarak hepimizin üzerine düşen bir görev. Lütfen örnek olalım. Güzel Alanyamızı kirletmeyelim.  Nerede yaşıyorsak, yaşayalım orayı kirletmeyelim." dedi.

“VATANDAŞLARIMIZ DA BİLİNÇLİ OLMALI”

Alanya İlçe Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat, “Çevre kirliliğinin sadece belediye çalışmaları ile aşılacak bir sorun olmadığını ifade eden Patat, "Bu sorunu çözümü vatandaşlarımızın çevre temizliği konusunda bilinçli olmalarından geçmektedir." diye konuştu.

ÖĞRENCİLER MÜZİK DİNLETİSİ SUNDU

Konuşmaların ardından Türkler Güzel Sanatlar Lisesi Müzik bölümü öğrencilerinin oluşturduğu grup tarafından şarkılar seslendirildi. Daha sonra etkinliğe katılanlar, sahilde ağaç dalı, pet şişe ve poşet gibi çöpleri topladı. Toplanan çöpler, Alanya Belediyesince alındı. - Mehmet AL

Editör: TE Bilisim