15 Temmuz! Türkiye’nin demokrasi tarihinde önemli bir dönüm noktası olarak hafızalarımıza kazındı. Demokrasiye ve yönetime göz diken FETÖ yapılanması 15 Temmuz 2016 tarihinde bir darbe girişiminde bulunmuş, bu girişim Türk halkı sayesinde başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Kısa bir süre içinde halkın sokaklara çıkıp silahlara karşı göğsünü siper etmesi, tankların önüne yatması, etten duvar olması çok önemli zira insanlar sokağa davet edildikleri zaman darbe girişiminin hangi aşamada olduğunu bilmeden sokaklara çıktı ve darbeye geçit vermedi.
15 Temmuz! Türkiye’de ilk kez halk bir darbe girişimine etiyle, kemiğiyle, bedeniyle karşı koydu. Türk milleti gücünü, istediğinde ve birlik olduğunda başaramayacağı hiçbir şey olmadığını gösterdi. Hainler bu ülkeyi yıkmayı başaramadılar fakat Türk halkı kahramanlıklarına bir yenisini daha ekledi.
15 Temmuz! Ülkemiz, demokrasiye bağlılık konusunda önemli bir sınav verdi. Siyasi partiler, medya, sivil toplum kuruluşları ve demokrasiye inanan askeriyle birlikte ilk andan itibaren darbecilerin karşısına çıkabildi.
15 Temmuz! Ülkemizin yaşamaması gereken bir geceydi. Ardında yüzlerce şehit ve gazi bırakmış olan bu ihanet teşebbüsü, hepimizin gözleri önünde ve şahitliğinde cereyan etti. İhanetin en büyük delili ise silahsız, cephesiz ve cephanesiz şehitlerimiz, yakınları ve gazilerimiz.
 15 Temmuz! Kırk yıl toplumumuzun içinde kendini saklamış FETÖ terör örgütüne ve onun destekçisi dış güçlere karşı milletimizin dik duruşu ve şahlanışı.
15 Temmuz! Türk tarihinin yeni bir dönüm noktası. Komşuları, müttefikleri, dost ve düşmanları ile yeniden hesaplaşmanın başlangıcı.
15 Temmuz! Evet bir utanç gecesiydi ama bize şunları hatırlattı. Biz, ortak değerlerimizi, birlik beraberliğimizi yitirmemişiz. Demokrasinin korunması gereken en önemli varlığımız olduğu konusunda hemfikirmişiz ve bu vatan hepimizinmiş.
15 Temmuz! Gecesi milli iradeyi hiçe sayanların hesaba katmadığı bir şey var ki Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir!
15 Temmuz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum…