Ligde bu sezon gösterdiği performans ile taraflı tarafsız herkesin takdirini toplayan Aytemiz Alanyaspor, ligi ilk 5 içerisinde bitirme hedeflerine emin adımlar ilerliyor. Ancak saha dışı yapılan oyunlar futbol medyasının kirli yönlerini daha çok ortaya koyuyor. Alanyaspor’un ilk 5 hedefi doğrultusunda Ankaragücü’nü yenmesiyle birlikte 5’nci Beşiktaş ile 6’ncı Fenerbahçe ile arasında 1 puan fark kaldı. Bitime 4 hafta kala büyük takımları öyle bir korku sarmış olacak ki hemen transfer iddiaları tekrardan ortaya atılmaya başlandı. 
Ağızlarını her açtıklarında futbol etiğinden bahseden büyük takımlar, iş kendi çıkarlarına geldiğinde ne hikmetse her şeyi ahlaka uygun görüyorlar. Tabi büyük takımların medyası da buna çanak tutan en önemli unsur. 
İlk olarak Pandemi sürecinde adı Beşiktaş ile anılan Fabrice Nsakala ile ilgili haberler tam unutulmuşken Alanyaspor’un çıkış yakalaması ile birlikte bonus dile birlikte yeniden gündeme gelmeye başladı. Spor medyası Alanyaspor’un ilk 5 için rakipleri arasında yer alan Beşiktaş’ın Nsakala, Cisse ve Welinton ile görüşmeler yaptığını hatta Welinton için teklif yaptığını falan yazdı. Lig bitmeden oyuncuların kafalarını karıştırmaya yönelik bu davranışlar spor etiğinin neresinde var. 
İki maç üst üste kazanan ve Avrupa kupalarına katılma ümidi yeşeren Fenerbahçe’de de durum farklı değil. Ligin bitmesine 4 hafta kala “Fenerbahçe, Alanyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut ile anlaşma imzaladı” haberleri art niyetli değil de nedir. Arasında 1 puan fark olan Alanyaspor’dan bu kadar mı korkuyor bu Fenerbahçe. Zaten sezon bittiğinde Erol Bulut’un Alanyaspor ile sözleşmesi sona erecek. Aylardır hocasız bekleyen Fenerbahçe şimdi mi sözleşme imzalama gereği duydu. Alanyaspor Erol Bulut ile görüşmelerini sürdürüyor,  anlaşırlar anlaşamazlar bilinmez. Ama kafa karıştırmak için algı oluşturmak ne derece doğrudur. 
Galatasaray ile de puan farkı azalıyor yakında Galatasaray ile ilgili transfer iddiaları da gelmeye başlarsa şaşırmam.