Günlük yaşantımızda kilo problemi olan kişilerin basen bölgesindeki yağlamadan kimisinin karın bölgesinden, kimi kişilerin ise yüzündeki yuvarlaklıktan şikayet edip durduğunu ve özellikle belirli bölgeden yağ kaybetmek istediğini duyuyoruz…
 Hatta bunun için bölgesel zayıflama aletlerinden ya da kremlerine kadar pek çok yola başvuranlarımızda var. Hadi gelin bu yazıda bunu konuşalım.. 

Yağsız bir vücut düşünmeyin… 

Anne karnından büyüme gelişme çağının sonlandığı yere kadar yani yetişkinliğe geçildiği dönemde sizin beslenme alışkanlıklarınız kilo artışı ve yağ hücre sayınızda da önemli bir yere sahip olacaktır.

Yetişkinlik dönemine geldiğinizde ise kilo veya yağ kitlesindeki artışa göre mevcut yağ hücrelerinin içi dolmaya başlar. Tüm bunların dışında bölgesel olarak zayıflamayı hedefleyen kişilerin öncelikle genetiğinin, bedeninin, vücut tipinin farkında olması ve benimsemesi gerekir. Armut tipi bir vücuda sahipseniz kilo verdiğinizde daha küçük bir armut; elma tipi iseniz daha küçük bir elma olmaya adaysınız demektir.

Bazı hormonlar bölgesel yağlanmayı etkiliyor…

İnsülin
Şekerli besinlere ve karbonhidrata olan ilgi yüksek insülin salgısından dolayı karın bölgesindeki yağlanmayı tetikleyecektir. Bu nedenle şeker içeriği yüksek ve çabuk kana karışan karbonhidratlar yerine; tam buğday unundan ve esmer undan yapılmış karbonhidratlar, kurubaklagiller tercih edilmeli. Karbonhidrat tüketimi sınırlandırılmalıdır.
Kortizol
Stres hormonu olarak da bilinir. Özellikle yoğun ve stres altında çalışan kişilerde etkindir.  Kan şekerine etki eder.  Bununla beraber iştah üzerinde artışa sebep olur.  Karaciğer yağlanması, karın bölgesinde yağlanma, ense ve üst gövdedeki yağlanmayı tetikler.
Östrojen
Artan Östrojen seviyeleri ile kilo artışını ilişkilendirirken; karın bölgesinde yağlanma, uykusuzluk, huzursuzluk, şişkinlik gibi yaşam kalitesini bozan semptomları da beraberinde gelebilmektedir 
 

Ve Tiroid
Tiroid hormonlarının az çalışmasına bağlı olarak gelişen hipotiroidi rahatsızlığında bazal metabolizma hız düşer ve kişi su ve tuz tutulumuna meyilli hale gelir. Düşen metabolik hız yağlanma ve kilo artışıyla da devam edebilir.
Yani özetleyecek olursak; Mucizevi olarak sizi bölgesel zayıflatacak herhangi bir besin grubu yoktur. Beslenmeyi bir bütün olarak ele almasınız.  Bu da yaşam tarzı değişikliği ile mümkün olacaktır.