Sağlık konusunda farkındalık oluşturmak için yıl boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyen Gazipaşa İlçe Sağlık Müdürlüğü personelleri, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü'nde de farklı bir etkinlik gerçekleştirdi. Dünya Alzheimer Gününde tiyatro sahnelemek isteyen sağlık çalışanları işe, uygun bir senaryo aramakla başladı. İlçede edebiyat öğretmenliği yapan, aynı zamanda tiyatro eğitmeni olan Suat Ertürk’ten yardım isteyen ebe Fatma Alçiçek, Ertürk’ün, “Size her konuda yardım ederim ancak ben senaryo yazarı değilim, yapamam” demesi üzerine kolları sıvadı. Çok kısa bir sürede Alzheimer ile ilgili tiyatro oyunu yazan Alçiçek, tekrar tiyatro eğitmeni Ertürk’ü arayarak kendilerine eğitmesini istedi.

  Yaklaşık 6 ay önce provalara başlayan 5 sağlık çalışanı, tiyatro sahnesinde kullanılacak dekoru da esnaflardan ve arkadaşlarından topladı. Gazipaşa Belediyesi Kültür Merkezinde dün oyunlarını sahneleyen sağlık çalışanlarının performansı büyük beğeni topladı.

  İlçe Sağlık Müdürlüğünde ebe olarak görev yapan ve 'Alzemayır' adlı tiyatro oyununun yazarı olan Fatma Alçiçek, amaçlarının farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi. İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak farklı zamanlarda değişik etkinlikler düzenlediklerini belirten Alçiçek, “Bir gün arkadaşımla birlikte ‘bir tiyatro oynasak mı’ dedik. ‘Yapabilir miyiz’ diye düşündük. Sonra gün olarak da Alzheimer Günü'nde bunu yapabileceğimizi düşündük. Uğraştık çabaladık. Oyun bulmaya çalıştık olmadı, sonunda onu da kendimiz yazdık ve böylelikle oyunumuzu sahneye koyduk. 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü’nde insanlara bunu fark ettirmeye çalıştık. Beğendilerse de ne mutlu bize. Bütün arkadaşlarım gerek evinden gerekse çocuklarından fedakarlık ettiler. Burada provalarımızı yaptık. Tabi imkanlarımız bazen kısıtlıydı, bütün he rşeyleri esnafımızdan topladık, arkadaşlarımızdan topladık. Çok çabaladık ve bu oyunu alnımızın akıyla ortaya koyduk diye düşünüyorum. Oynarken inanılmaz bir tecrübe. Elimiz ayağımız titriyor. Provalarda daha kolaydı. Bu kadar insanın önünde oynamak inanın hem sesini hem elini ayağını titretiyor ama arkadaşlarımın hepsi gayet güzel bir şekilde üstesinden geldi. Tabiki profesyonel değiliz, bizim ancak yapabildiğimiz bu kadar. Daha iyi oyunlar da çıkartabiliriz inşallah” dedi.