Thomas Cook İngiltere’nin iflasını açıklamasının ardından Alanya özelinde en çok merak edilen konu Thomas Cook’un Almanya yapılanmasının durumuydu. İflas açıklamasını sürekli erteleyen firma bugün iflasını ilan etti.. Thomas Cook Almanya çatısı altında bulunan Thomas Cook Neckermann, Öger Tours, Air Marin ve Bucher Reisen de iflasını ilan etti.

STEFANİE BERK'TEN AÇIKLAMA

Thomas Cook Almanya Müdürü Stefiane Berk, ''Elbette bu yasal süreçten kurtulmayı isterdik anacak görüşmelerde kısa süreli bir anlaşmaya varılamdı. Şu anda amaç yeniden yapılanma mahkeme süreci. Mahkemenin çarşamba günü süreci ele alması bekleniyor.'' dedi.

CONDOR THOMAS COOK'TAN BAĞIMSIZLIĞINI SAĞLAMAYA ÇALIŞIYOR

Tıpkı Condor gibi, Thomas Cook Almanya da hükümetten kredi talebinde. bulunmuştu. Hükümet Condor'a 380 milyon euro kredi sağlayacağını açıklarken, Thomas Cook Almanya ile ilgili henüz bir karar vermiş değil. Condor'un, sağlayacağı bu kredi ile Thomas Cook İngiltere'den bağımsızlığını sağlamayı planladığı belirtiliyor. Ancak Condor'u kurtarma planının Avrupa Birliği Komisyonu tarafınan onaylanması gerekiyor.

ALANYA AÇISINDAN SIKINTI BÜYÜK

Alanya özelinde ise Thomas Cook’un Almanya’da iflasını vermesi adeta facia olarak nitelendiriliyor. Alanya’ya daha çok Almanya ve İskandinav ülkelerinden yolcu getiren Thomas Cook’un Almanya yapılanmasında bulunan şirketlerin iflası, Alanya’daki başta konaklama tesisleri olmak üzere bir çok işletmenin zora girmesi anlamına gelecek. Geçmiş alacakların tahsili gerçekleşemezse krizin boyutu daha da büyüyebilir.