Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2018 yılında ülke genelinde 1 milyon 229 bin 364 trafik kazası meydana geldiğini ve  6 bin 675 kişinin hayatını kaybettiğini, 307 bin 71 kişinin de yaralandığını belirten Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, günlük ortalama 18 kişinin trafik terörüne kurban verildiğini, yüzlerce vatandaşında sakat kaldığını  belirttiler.

Yetkililer, “Bu acı bilançoya baktığımızda ülkemizin önemli sorunlarının başında trafik terörü geldiği görülmektedir. Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak bu soruna bir nebzede olsa çözüm bulmak, kanayan bu yaraya merhem olmak amacıyla 2 proje hazırladık; 1-Trafikte Saygı Hayata Saygı projesi2-Ailemin Trafik Polisiyim projesi. Hazırladığımız Ailemin Trafik Polisiyim projesini bu gün hayata geçirdik. Bu günün çocukları yarının büyükleri olan çocuklarımızı hayata en güzel şekilde hazırlayan eğitimcilerimize destek vermek için Okurcalar Berat Hayriye Cömertoğlu İlk Okulu öğrencilerini İlçe Emniyet Müdürlüğümüz eğitim salonunda ağırladık. Yarının sürücü adayı olan ilkokul 3. sınıfta okuyan 90 öğrencimize hazırladığımız "AİLEMİN TRAFİK POLİSİYİM " projesi kapsamında eğitici filmler desteğiyle trafik eğitimi verdik. Ayrıca trafik polisi şapkası ve ailenin trafik polisi rozeti hediye ettik. Eğitim verdiğimiz çocuklara artık sen ailenin trafik polisi oldun; görevin  araçla bir yere giderken araç içerisindeki herkese emniyet kemerlerini takmalarını sağlamak, sürücünün hız yapmasını engellemek, araçla seyir halinde iken sürücünün telefonla konuşmasını engellemek, sürücünün  trafik ışıklarına uymasını sağlamak ve yaya geçitlerinde yaya önceliğine sürücünün azami derecede uymasını sağlamak olacaktır şeklinde görevlendirdik” dediler.

            Yetkililer, trafik eğitimi verdikleri ve ailenin ve ailenin trafik polisi olarak görevlendirdikleri  öğrencilerin,  trafik kurallarına uyacaklarına ve ailenin trafik polisi olarak yapacakları görevlerini hakkıyla yerine getireceklerine inandıklarını belirttiler.