Her seçimde kadınlar ön sıraya konur ve ne kadar önemli olduğu vurgulanır. İnananlar maalesef çoktur, çünkü kadın kalbi masumdur, dürüstlük, analık duyguları çok gelişmiştir. Ön sıralara oturtulur ve bayanlara, analara çok önem verdiklerinden bahsederler. Bazen milletvekili yapılır ama söyledikleri kulak arkası ya da öğretilenler tekrar ettirilir. Bayanlar bakan da olabilir ama şöyle bir bakın, kaç tane bayan vekilimiz ve bakanımız var. Şimdi belediye başkanlığı seçimleri var. Partiler yine kadınlar üzerinden politikalarını sürdürecekler.

Yine göstermelik aday bayanlar çıkabilir, ya da çok az sayıda kuvvetli destek alan birkaç bayan seçilebilir.

81 milyona sahip ülkemizde sanıyorum 119 belediye başkanı bayan var, utanmamız gerekmiyor mu? Göstermelik vitrin süsü değil değildir kadınlarımız.  Bir sene de, 363 bayan öldürülüyor ve hala bazı tv kanalları bu konuya hiç değinmiyor.  Ya da sadece bir senede 363 kadın öldürüldü diye tweet atan bir kişinin tweetini beğeniyorlar. Neden kanallarınız da bu konuda eğitici programlar yapmıyorsunuz?

Her gün öldürülen kadınların ahı Türkiye Büyük Millet Meclisindeki milletvekilleri ve bakanların üzerindedir.

Hangi ülke de yaşıyoruz ve ne kadar geri kalmışız. Bir de cennet anaların ayakları altındadır deriz değil mi? Bir kadın bilse katiliyle evlenir ya da arkadaşlık yapar mı? Asla yanından bile geçmez. Dünya’da cennet olmadığına göre, bütün kadınları cennete gönderelim de öldürülmekten kurtulsunlar mı diyeceğiz? Bu seçimlerde de başrolü kadınlar çekecek yine, birçok sorumluluklar verilecek, kapı kapı evlere sokulacak, seçimden sonra da bir kaçı belki bir kariyer elde edecek ama çoğu uzaktan bakan olacak!

Yazıktır, günahtır diyoruz, dinleyen yok. Eskiden sağcı solcu diye ayırdılar, şimdi de kadın üzerinden, kapalı, açık problemini çıkarttılar. Hele bir de küçük kız çocukları 6 yaşında evlendirilebilir fetva adı altında açıklama yapanlar neden susturulmayıp, hala tv kanallarında konuşmalarına izin veriliyor?

Kadınları siyasetinizi alet etmeyiniz lütfen, bizler vitrin süsü değiliz, bizleri yıllarca kullandınız, insanca yaşamı birçoğumuza ya haram ettiniz, ya katlettiniz. Siyaset yapmış bir kadın olarak bu konuda üzgünüm çünkü ben de kullanıldım. Sırf adım için beni de vitrin yapan partilerinin adı öne çıksın diye ön plana çıkaranlardan kırgın, kızgınım. Bu paranın gözü kör olsun. Para için siyaset yapanlar bir adım öne çıkamazsınız.

Aslında Dünya Kadınlar Günü ülkemizde kaldırılmalıdır, ne için, neden kutlanıyor? Bir yılda 363 kadın ülkemizde öldürülüyorsa, öldürülen kadınlarımız adlı bir gün daha uygun olabilir.

Hangi belediye başkan adayı bu konu da konuşuyor ve bu konu hakkında hangi eğitici bir programlarla ilgili bir çalışması var?

Ülkemizde en çok şehit ve katledilen kadınlarımız var, bu şartlar da kadınlardan nasıl oy isteyecekler?

Keşke bir kadın kadar yürekleriniz sıcak olsa da, kadın adayları ve seçilen belediye başkanları çok olsaydı da yüreklerinizin cesaretini görürdük. En iyi idareci kadınlarımızdır unutmayın, siyasetçileri de Dünya'ya getiren kadınlarımızdır, hor görmeyin, öldürülmelerine göz yummayın artık.