1.Dünya savaşı patlayınca Çanakkale Ordularına komuta edecek olan Alman Liman Von Sanders Selimiye Kışlasını denetlemeye tuvaletlerden başlar .Türk komutanlar buna itiraz edecek olsalarda Alman komutan itirazlara aldırmadan doğruca tuvaletlere yönelir Kubura"Ayak yolu deliği" eğilmiş gördüğü manzara karşısında hayretler içindr ağzından şu kelimeler dökülür "Ben hiç böylesini görmedim kol kalınlığında ve dört lüle .

Alman Genelkurmayına şifreli bir telgraf çekilerek "Acele iki  bok uzmanı gönderilmesi arz olunur"

Almanya'dan gelen uzmanlar askeri tuvaletlerde yaptıkları incelemeler sonucu hazırlayıp sundukları raporda şu ifadeler yer alır."Türkler yılda 25 yavru yaptığı için çok üreyen domuz etini yemedikleri için ,yılda tek yavru yapan koyun ve inek eti de çok pahalı olduğundan ,yüz gramlık biftekten alabilecekleri kaloriyi iki okkalık somundan alabiliyorlar.Onun için hazımiçin mide çevresinde yoğünlaşan kan yeterince beyne gitmiyor onun için dışkıları çok kalın göbekleri büyük oluyor."

Raporun sonucunu alan Liman Von Sanders Türk Genelkurmayına "Tahıl ağırlıklı beslenen askerin savaşamayacağını " bilirten bir rapor hazırlar.

Uluslararsı Öğrenci Değerlendirme Programı(PİSU) Sonuçlarına bakınca 15 yaş

öğrenciler arasında, matematik ,fen bilimleri,okuma alanlarında en yüksek puan

alanlar et tüketimi yüksek olan ülkelerden ,tahıl tüketimi artıkça aldıkları puan seviyeleri düşüyor.

Ülkelerin gelişmişlik düzeyi yükseldikçe et tüketimi artmakta  Tahıl tüketiminin yüksek olduğu ülkelere baktığımızda tersi bir  durum söz konusu .

Çetin Altan'a hak vermemek elde değil.

"Yoksul ülkelerde elbet beyinsel enerji ile ilgili bir beslenme sorunu var " Yoksa hamaset üzerine nutuk atan siyasetçilerin halkın oylarını alarak bu kadar yıl iktidarda

kalabilmeleri nasıl açıklanabilir?SİYASİLER   MATEMATİK BİLMIYORLAR MI?

Biz de siyaset bir türlü normalleşmedi .Uzlaşma ,diyalog ,hoşgörü gibi kavramlardan bizim siyasilerden çok uzak.Parlemento'daki üçüncü büyük parti HDP'nin meşruiyeti tatışma konusu yapılmakta.İktidar Partisinin görüşme teklifini kabul ettiği için HDP yöneticileri linç edilmekte .İstenen HDP siyaset yapmasın ,etliye sütlüye burnunu sokmasın

kapısına kilit vursun.İyi ki ertesi gün İçisleri Bakanı araya girip HDP üzerine bir takım suçlayıcı laflar edince .HDP Eş Genel Başkanı Mithat  Sancar ,cevap vermek zorunda kaldı. Ortalık biraz bizim aslan demokratlar açısından duruldu.

Sonuç ortada :HDP dışlanırsa ,ortak aday konusunda altılı masa anlaşsa bile 50+1 bulma şansları yok .Eldeki veriler bunu gösteriyor.Çok basit  matematiksel bir işlemle  eldeki verileti toplayarak sonuca ulaşabilirsiniz.

  KAPAT ŞU KAPIYI KEMİKLERİM YENİ ISINMAYA BAŞLADI.

Bir haftaya yakındır Sivas'ta yaşıyorum Size Sivas'ın soğunu anlatan bir fıkra ile veda edeyim dedim.

   Sivas'lıyı Cehenneme koymuşlar,aradan beş ,on  gün geçmiş cehennemdeki Sivaslı'dan ses seda çıkmayınca cehennem zebanileri meraklanıp cehennemin kapısın biraz aralamışlar Sivaslı ateşin başında oturduğu yerden bağırmış

" Kapıyı çabuk kapatın ,kemiklerim daha  yeni yeni ısınmaya başladı". Demiş.

Gülücükler yüzünüzden eksilmesin.