Çocuklar kişiliklerinin oluşumu evrelerinde anne ve babalarını rol model alıyor. Bunun yanı sıra TV programları gibi unsurlar da çocuğun rol modeli seçiminde etken olabiliyor. Benim torun TV programından etkilenmiş olsa gerek, "Nah alırsın böyle oy" diyen bakanı kendisine rol model almış. Hatta torun işi biraz daha ileri götürmüş. Geçen gün bana sol eliyle, sağ bileğini kavrayarak sağ elin işaret parmağı ile, orta parmağın arsına baş parmağı koyarak seslendi: "Dede nah alırsın."

Babası, “Oğlum, ayıp falan” diyecek oldu. Ben hemen müdahale ettim: "Bırak oğlum, çocuğun önünü kesme" dedim.

AK PARTİ'NİN SEÇİM STRATEJİSİ?

Ülke çok önemli bir seçim arifesine girdi. Gittikçe yoksullaşan ülkem insanı açlık ile boğuşurken, "Boş tencerenin yıkamayacağı iktidar yoktur" kitleler halinde halk iktidardan desteğini çekmeye başladı. İktidarın sunduğu renkli jelibonlar artık halk kitlelerini ikna etmekten çok uzak. Gittikçe derinleşen bu ekonomik kriz, iktidardan kopuşların hızla süreceğini gösteriyor. Bu noktada iktidarın elinde iki seçenek kalıyor. Birinci seçenek HDP cephesinde, ikincisi ise İYİ Parti cephesinde. Amaç her iki cephede kafaları karıştırıp bulanık suda balık avlamak. Altılı masanın birbirinden farklı "CHP sol, diğerleri sağ partiler" yapısından dolayı kaygan zemin her zaman var.

İktidarın seçim stratejisi olarak Kürt seçmeni üzerinde yaratacağı kafa karışıklığına HDP seçmeni ne der bilemiyorum. Onca seçilmiş belediye başkanları görevden alınıp, yerine atana kayyumlar... HDP'nin terör örgütü ile iltisaklandırılıp parti hakkında açılan kapatma davası orta yerde dururken Selahattin Demirtaş'ın hasta babasını ziyaret için uçak kiralanması, Aysel Tuğluk'un sağlık sebebiyle cezaevinden bırakılması, HDP'li Kürt seçmeni üzerinde ne kadar etkili olmuştur bilemem. Bana kalırsa hiçbir Kürt seçmeni AK Partinin gazına gelmez.

İYİ Partiye gelince, Meral Hanım'a Cumhurbaşkanı Erdoğan "Altılı masayı terk etmek üzere konumunu gözden geçirmeli" deyince İYİ Parti lideri Akşener'den yanıt gecikmedi: "Biz Erdoğan ve arkadaşlarının yaptığı, yerli ve milli tanımına ihtiyaç duyan bir parti değiliz."

AKP'nin seçime giderken geliştirdiği seçim stratejileri şimdilik tutmadı. Türkiye seçime doğru hızla yol alırken bakalım AK Parti ne gibi seçim stratejileri geliştirecek? İlk elde altılı masa etrafında bir araya gelen muhalefet partilerinin amacı tek adam rejimini yenilgiye uğratmak, demokratik parlamenter sistemi yeniden inşa etmek. Pazartesi toplanan altılı masanın açıkladığı yeni anayasa metni demokratik açıdan bayağı umut verici. En azından seçim barajının yüzde üçe düşürülmesi. YÖK'ün kalkması, üniversitelerimizin yeniden özerkliğine kavuşması bile ülkem adına ne kadar sevindirici.

Bütün muhalefet unsurlarının sorumlu davranmaktan kaçma gibi bir lüksleri yok.

Tek adam rejimine son vermek için birleşik bir cephe oluşturmak zorundayız.