Bu vaktin yaşayan insanları olarak siyaset sokağından çıkarak konuşmak için kendimize yeni şeyler bulmalıyız insanlık adına şehir adına... Mesela günümüz insanı neden bu kadar sevmiyor bir başka insanı veya neden affedip bağışlamıyor kendine karşı yapılan bir kusuru, hatta suçu?

Neden bu kadar çok kavga var sokaklarda ve insanlar neden bu kadar çok acımasız oldular birbirlerine karşı?

Her zaman söylüyorum, bir daha söyleyeyim. Neden üç, beş kadın öldürülüyor ülkede. Hem de en yakınları tarafından? Ve neden siyasilerin, din anlatanların gündeminde yok bu ölümler?

Bu kötü bir çürümüşlük değil mi?

Bu her gün daha çok karanlığa gidiş değil mi? Peki neden insanların gündeminde yok? Neden siyasetçilerin  gündeminde yok? Neden dinden söz edenler bunları gündemlerine almazlar?

Siyaset konuşmaktan birilerinin belediye başkanı olup olmamasını konuşmaktan daha mı önemsiz bu olaylar?

Neden unuttuk birilerini affetmeyi? Bağışlamayı? “Tamam, kardeşim olur böyle şeyler” demeyi neden unuttuk diye hiç mi sormayalım kendimize veya birbirimize...

Arabalarda sopa taşımak, odun taşımak veya kesici alet taşımak silah taşımak neyin sonucudur? Kimler sorumludur insanların bu hale gelmesinden?

Suçluları bulunsun desek, kim üstüne alır suçu... Mesela ben kendim geceleri arabalardan gelen müzik sesinden, yüksek çalınan kornalardan uyuyamaz oldum. Kime anlatayım derdimi? Anlatsam bir karşılığı olur mu?

Yine bir yerden bir yere geçtim, yine çaresizlik içinde kalıyor insan yazarken...

Ah bu siyaset, ah bu patiler, sağcılar solcular. İnsanın bütün değerlerini ellerinden aldılar. İnsanı kirlettiler, şehirleri, sokakları nasıl kirlettilerse...

Kendileri kavga ediyorlar, insanlar da onlar için kavga etsin istiyorlar... Neden ama neden onlar için, bir parti için birinin belediye başkanı olması için neden birbirimizi kırıyor, incitiyoruz?

Allah için kavga etmeyenler din için sesini çıkarmayanlar, neden ölümüne kavga eder partisi için?

Neden yolda, sokakta kavga eder? İnsanların eşlerinin, kadınlarının, çocuklarının yanında? Bu rezilce bir davranış değil mi?

Hele bir adama eşinin yanında küfür etmek alçakça bir davranış değil mi? Bunları neden konuşmuyoruz da o parti, bu parti kavgası yarışı gündemimizde?

İnsanın hayata karşı borcu vardır. Şehre borcu vardır, yeryüzüne, gökyüzüne karşı kuşlara borcu vardır...

Bu borçlar iyilik yapmakla, hayır yapmakla insanı affetmekle ödenir...

Yanlış sözler mi ettim yine yoksa?