MEHMET AL-ÖZEL HABER

Alanya'da 1 Aralık 2012 Yılındaki kan davasında ağabey Ercan Çelik'in öldüğü ve kardeşi Deniz Çelik'in yaralandığı olayda 1 kadın 4 kişi yakalanarak tutuklanmışlardı.
Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesince sanıklardan Mehmet Ş. B, Murat B., Gürcistan Uyruklu Ramile B, müebbet ve 12 yıl 6 ay hapis cezasına çaptırılırken, diğer sanık Remzi T, 18 yıl 9 ay hapis cezasına çaptırılmıştı.
Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesince kan davasından müebbet ve 12 yıl 6 ay hapis cezasıyla cezalandırılan Mehmet Ş. B.’nin cezasını az bulan Yargıtay dosyanın yeniden görülmesi için talepte bulundu. Mehmet Ş. B. bugün görülecek duruşmaya tutuklu bulunduğu İstanbul Silivri Kapalı Cezaevinden SEGBİS vasıtasıyla katılacak.
KAN DAVASINA DÖNÜŞEN OLAY
Alanya'da 1 Aralık 2012 günü yaşanan cinayetin ardından yapılan araştırmada Çelik kardeşlerin bir akrabaları tarafından Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde Tahsin B.'nin öldürüldüğü tespit edilmiş ve cinayeti Deniz ve Ercan Çelik kardeşlerin akrabalarının işlediği belirlenmişti. 
Kan davasına dönüşen olayla ilgili birçok siyasinin ara buluculuk çalışması yaptığı halde sonuç alınamadığı, Silvan'da öldürülen Tahsin B'nin oğulları Mehmet Ş.B. ve Murat B'nin babalarının intikamını almak için yemin ettikleri ve Çelik ailesinin fertlerini takibe aldıkları ortaya çıkmıştı. 
CİNAYETİ BÖYLE PLANLAMIŞLARDI
Mehmet Ş.B. ve kardeşi Murat B'nin, Mehmet Ş. B'nin sevgilisi Gürcistan uyruklu Ramila B.(30) adına bir sosyal paylaşım sitesinde sahte isimle profil oluşturduğu ve bu profilde ise Ercan Çelik'le arkadaşlık kurdu. Tuzağa düşen Ercan Ç'nin daveti üzerine Ramila B., sevgilisi Mehmet Ş.B. ve kardeşi Murat B. kiraladıkları İstanbul plakalı bir otomobille Alanya'ya geldiler. İki gün boyunca Çelik kardeşlerle gezen Ramila B, kardeşlerin kaldığı evi öğrenmesinin ardından adresi sevgilisi ve sevgilisinin erkek kardeşine bildirdi. Bir gün sonra ise Ercan Çelik, Ramila B.’ye kendisini ailesiyle tanıştırmak istediğini söyleyerek kardeşi Deniz Çelik'i de yanlarına alarak Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan Çelik kardeşlerin evine doğru yola çıktılar. Burada ise Mehmet Ş.B. ve kardeşi Murat B. kardeşlerin yolunu kesti. Murat B. üzerindeki silahı çıkartarak ateşlemek istedi, ancak silah tutukluk yaptı. Bunun üzerine Mehmet Ş.B. ve Murat B. yanlarında getirdikleri bıçaklarla kardeşlere saldırdılar. Bıçak darbeleri sonucu Ercan Çelik kaldırıldığı Alanya Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybederken, Deniz Çelik ise ağır yaralandı. 
Zanlılar İstanbul plakalı bir otomobil kullandığını belirleyen polis, ilçede bulunan benzin istasyonlarına gelen yüzlerce otomobili araştırdı. Araştırma sonucunda ise zanlıların kullandığı otomobile ulaşıldı. 
Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne bağlı 1 Komiser ve 4 polisten oluşan özel ekibin çalışması sonucu 8 Aralık 2012 günü  Mehmet Ş.B., sevgilisi Ramila B. ve kardeşi Murat B. İstanbul'da bir evde yakalandılar. Zanlıların olayda kullandıkları silah ve bıçak ise Antalya-Alanya Karayolu'nda bir arazide bulundu.  Cinayetin 4’üncü zanlısı Remzi T. ise Diyarbakır'da yakalandı.
 

Editör: TE Bilisim