Manavgat’taki büyük felakete neden olan yangının ardından Alanya’nın Demirtaş ve Beyreli Mahallelerinde de yangın çıktı. Saat 22.00 sıralarında yangın çıkan yangın benzer bir felaket yaşanmadan söndürüldü.   
Yangının çıkış nedeni ise pes dedirtti. Bir mahalle sakini birkaç kez elektrik kesintisi yaşanmasının ardından alevleri gördüğünü belirtti. Görgü tanıdığı bir başka mahalle sakini ise yangının elektrik tellerinin rüzgarın etkisi ile yeni dikilen metal direğe çarptığını ve çıkan kıvılcımların kuru otları tutuşturduğunu söyledi. 
Mahallede ahşap direkleri metal direklerle değiştirme çalışmalarının yapıldığını belirten mahalle sakini, “Yeni direkleri elektrik telinin geçtiği güzergah hizasında diken ekipler, yangının çıktığı bölgede halen ahşap direklere takılı olan tellere çok yakın mesafe metal direk dikti. Direğe ise tellerin değmemesi için uzunca bir tahta parçası bağladılar. Ancak sıcak hava ile genleşen teller rüzgarın da etkisi ile savrularak metal direğe değdi. Bu nedenle çıkan kıvılcımlar direğin hemen altında kuru otları tutuşturdu ve rüzgarla birlikte alevler bir anda etrafı sardı” dedi. 
İlk müdahaleyi mahalleli olarak kendilerinin yaptığını ve itfaiye ekiplerine haber verdiklerini belirten mahalleliler yangının büyük bir felakete neden olmadan söndürülmesiyle rahat bir nefes aldıklarını belirtirken elektrik tellerini değiştiren ilgililerin ihmalkarlıklarını düzeltilmesini istedi. – Kemal Cengiz 


 

Editör: TE Bilisim