Alanya’nın Saray Mahallesi’nde bir apart otele 6 Ekim 2019 tarihinde yapılan baskında uyuşturucu madde ticareti yaptığı ve kullandığı belirlenerek tutuklanan 4 zanlının cezaları belli oldu.  Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce dün görülen karar duruşmasında uyuşturucu ticareti yaptığı iddia edilen 4 kişi toplam 26 yıl, 11 ay hapis cezası ve 53 bin 960 TL para cezasına çarptırıldı. 
Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen karar duruşmasına tutuksuz yargılanan sanık Aslan K, Onur T, Ömer Faruk Ç. ve tutuklu yargılanan Nimet E. SEGBİS kanalıyla görüntülü olarak katıldı. Mahkemede sanıkların avukatları hazır bulundu. 
Mahkeme heyeti sanıklar Nimet E, Onur T, Aslan K ile Ömer Faruk Ç. mütalaaya karşı diyeceklerini sordu. Sanıklar, beraatını talep etti. 
Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyetince duruşmaya SEGBİS ile katılan Aslan K.’ya ‘Uyuşturucu madde ticareti yapmak’ suçundan 6 yıl 8 ay hapis ve 13 bin 320 TL, Nimet E’ye 12 yıl hapis ve 24 bin TL, Onur T’ye 5 yıl 6 ay hapis ve 11 bin 100 TL para cezası ve Ömer Faruk Ç.’ye 2 yıl 9 ay 10 gün hapis ve 5 bin 540 TL para cezası ile cezalandırıldılar.  
BASKIN YAPILMIŞTI 
6 Ekim 2019 tarihinde Alanya’da bir apart otelde Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri istihbarat çalışması neticesinde Saray Mahallesi’ndeki bir apart otelde uyuşturucu extacy hap sattığı yönünde bilgiler alması üzerine otele yapılan baskında 39 adet extacy hap, apart oteldeki Aslan K’nın kaldığı otelin terasındaki eşyalar arasında poşet içerisinde 215 adet extacy hap toplam 520 adet extacy hap ele geçirildi. Narkotik ekipleri uyuşturucu hap sattığı iddia edilen Nimet E, Aslan K, Onur T. ve Ömer Faruk Ç’yi yakalayarak gözaltına almıştı. – Mehmet AL