27 Şubat 2018 tarihinde Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan istihbarat çalışmaları neticesinde Ziya A.’un Payallar Mahallesi, D-400 Karayolu üzerindeki ikametinde uyuşturucu madde ticareti yapıldığı tespit edildi. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, Engin G’in, Ziya A.’un ikametinin önünde bir süre konuştukları ve ayrıldığını gördü. Şüphe üzerine durdurulan Engin G’in üzerinde alüminyum folyo içerisinde sarılı 1 gram eroin ele geçirildi. 
Ziya A'un üzerinde ise beyaz kağıda sarılı 2 gram eroin ve ikametinde yapılan aramada da 4 gram eroin, şişe içerisinde 5 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. 
Diğer şüpheli olay tarihinde 17 yaşındaki Gülşen G’nin de Ziya A. ile aynı evde ikamet ettikleri ve müşterilere para karşılığı uyuşturucu madde sattığı tespit edildi. Jandarma tarafından gözaltına alınan şüpheliler sevk edildikleri mahkemece tutuklandılar. 
Alanya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesinde önceki gün görülen karar duruşmasına Alanya L. Tipi Kapalı cezaevinde tutuklu bulunan sanıklar Ziya A., Engin G. ve Gülşen G, SEGBİS vasıtasıyla katıldılar. Mahkemeye sanıkların avukatları hazır bulundu. Mahkemede suçlamaları kabul etmeyen sanıklar beraatlarını istedi. Mahkeme heyeti, uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan Ziya A.’a 12 yıl 6 ay hapis ve 25 bin TL adli para cezası, Engin G’e 6 yıl 3 ay hapis ve 12 bin 500 TL adli para cezası ve Gülşen G.’e 8 yıl 4 ay hapis 16 bin 600 TL adli para cezasına çaptırdı. 

Mehmet AL – Özel Haber