MEHMET AL-ÖZEL HABER

Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına ‘Uyuşturucu veya Uyuşturucu Madde Ticareti Yapma veya Sağlama’ suçundan tutuklu bulunan Fatih Mehmet E. (43), Gürkan A. (31), Salih K. (22), ve İran uyruklu Seyedhamed H. (28) Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi’nden SEGBİS vasıtasıyla katıldılar. Duruşmada sanıkların avukatları hazır bulundu. Mahkemede sanıklar son sözlerinde tahliyelerini ve beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti sanıkların ‘Uyuşturucu madde ticareti yapmak’ suçunu işlediğinden Fatih Mehmet E. ve Gürkan A'ya 12'şer yıl, 6'şar ay hapis ve 25'er bin TL adli para cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Salih K. ve İran uyruklu Seyedhamed H'nin 8'er yıl, 4'er ay hapis ve 16 bin 660 TL adli para cezasıyla cezalandırılmasına ve sanıkların hükmen tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

 OLAYIN GEÇMİŞİ

Alanya'da 19 Şubat 2021 tarihinde saat 01.50 sıralarında 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen ihbarda Kestel Mahallesi, Baraj Caddesi’nde bir bar civarında yaralama olayı gerçekleştiğinin bildirilmesi üzerine jandarma harekete geçti.  Jandarma ekipleri ihbar edilen yere yakın boş arazide bir aracın içerisinde telefon ışığının görülmesi araca yaklaştı. Araç içerisinde elleri arkadan bağlı şekilde ve yüzünde darp izleri bulunan Salih K. jandarma ekibine misafir olarak kaldığı Gürkan A'nın evine doğru giden bir grubun kendisini yakalayarak araca bindirdiğini söyledi. Bunun üzerine jandarma Gürkan A'ya ait olduğu belirtilen eve gitti. Bu sırada evin içerisinden tartışma seslerini duyan jandarma müdahale etti. Evde bulunanların H.İ., İ.Y., S.D., O.K. ve ev sahibi Gürkan A. ile Fatih M.E. ve İran uyruklu Seyedhamed H. oldukları tespit edildi. Jandarmanın eve girdiği sırada uyuşturucu madde kullanma aparatlarını fark etti. Taraflar arasında uyuşturucu maddeyle ilgili olarak bir tartışma olduğu yönünde yapılan tespitler nedeniyle evde yapılan aramada salonda siyah poşet içerisinde yaklaşık 200 gram metamfetamin, 1 adet hassas terazi, kutu içerisinde 10 gram toz esrar maddesi, 8 adet uyuşturucu madde kullanma aparatı ele geçirildi. Jandarma ekipleri Gürkan A, Fatih M.E. ve Seyedahmed H'nin Alanya'da uyuşturucu madde satmaya karar verdiğini, birlikte para koyarak Salih K. aracılığıyla İstanbul'dan metamfetamin maddesi getirdiğini belirledi. Jandarma uyuşturucu maddenin Gürkan A'nın evinden dağıtıldığını tespit etti. Bunun üzerine kolluk kuvvetlerince Gürkan A, Fatih M.E, Salih K, ve Seyedahmed H. gözaltına alındılar. Zanlılar Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı’nda ifadelerinin ardından sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Editör: TE Bilisim