Balkanlar'da yuvalanan “Kavac” ve “Skaljari” adlı Karadağ ve Sırbistan'ın en güçlü mafya yapılanmasını Türkiye'de karşı karşıya getiren cinayetin kodları çözüldü. Sırbistan ve Karadağ merkezli iki hasım yeraltı örgütünün İstanbul’daki kanlı hesaplaşmasında yeni detaylara ulaşılırken, öldürülen Sırp çete lideri Jovan Vukotiç’in, kullandığı otomobile hasımları tarafından yerleştirilen GPS bağlantılı takip cihazıyla 4 ay boyunca adım adım izlendikten sonra pusuya düşürüldüğü öğrenildi. Vukotiç'in hasımları tarafından takip edildiği anlar ise kameraya yansıdı.
operasyon kapsamında 19 Eylül’de Alanya, İstanbul, İzmir, Zonguldak ve Artvin’de eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda, Kavac suç örgütüne liderlik eden Karadağ kökenli R.Z., onun yardımcısı olduğu ileri sürülen Z.P., tetikçi E.S., eylemin planlayıcısı olduğu iddia edilen F.Y. ile kız arkadaşı E.T.’nin de aralarında olduğu 12 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Kanlı hesaplaşmanın kökleri, Valensiya Limanı’nda kaybolan yarım ton kokaine dayanıyor.

4 gün önce yapılan operasyonlarda yakalanan şüpheliler emniyette sorgulanırken, cinayeti Kavac adlı mafya yapılanmasının başındaki R.Z. ve Z.P.’nin azmettirdiği öne sürüldü. İddiaya göre 2 isim Vukotiç’in öldürülmesi için B.C.‘min elebaşı olduğu çeteye 1 milyon 500 bin avro para verdi. İnfaz ihalesinin ardından F.Y., kız arkadaşı ve E.E. ile 4 ay önce İzmir’den İstanbul’a geldi. Interpol aracılığıyla İtalya’da yakalanıp tutuklatılan firari suç örgütü elebaşı Barış B.’min adamları ile görüşme yapılarak infaz ihalesi bu guruba verildi. Motosikletli infaz timleri olduğu öne sürülen B.’nin adamlarının da eylem talimatı üzerine Sırp suç ağı Skaljare’nin lideri Vukotiç’i öldürdüğü iddia edildi.

Uyuşturucu mafyasının etkili olduğu Sırbistan ve Karadağ'daki iki hasım suç örgütünün Türkiye'deki kanlı hesaplaşmasıyla ilgili gözaltına alınan şüphelilerin polisteki sorguları sürüyor. Azmettirici konumda bulunan R.Z. ve yardımcısı Z.P. ile tetikçi E.S.’nin yanısıra kanlı infazda zincirleme parmağı olan diğer 9 zanlının, ilerleyen günlerde mahkemeye çıkarılmaları bekleniyor. – İHA