MEHMET AL - ÖZEL HABER

2015 tarihinde gerçekleşen olayda Ekrem S.’ı, İstanbul alan kodlu telefondan arayan bir şahıs Tüketici Hakem Heyeti İstanbul Bölge Müdürlüğü'nden aradığını, önceden yaptırmış olduğu sigorta süresinin bittiğini ve yenilemesi gerektiğini, aksi halde para ödeyeceğini söyledi. 
Böyle bir hizmetten faydalanmadığını ve faydalanmak istemediğini söyleyen Ekrem S.’a telefondaki şahıs “Peki o zaman biz sizin birikmiş yaklaşık 2 bin 500 TL kadar bir paranız var, bunu size geri verelim” dedi.
“Parayı hesaba geçerken müşteri teyidi için size gelen şifreyi söylemeniz gerek” diyen şahsa telefona gelen şifreyi veren Ekrem S. internet bankacılığı aracılığı ile 7 bin 90 TL ile 6 bin 926 TL olmak üzere iki adet kredi çekildiğini gördü. 
Dolandırıldığını anlayan Ekrem S.’nin şikayeti üzerine başlatılan soruşturma ve yapılan yargılama sonucunda Ekrem S.’nin hesabından 5 bin TL nakit avans ve 9 bin TL kredi kullanıldığı tespit edildi. Olayın failleri Abdulcevat K. ve Levent K. ‘bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık’ suçundan yargılandılar. 
Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına Sanık Abdulcevat K., tutuklu bulunduğu Dalaman Açık Ceza İnfaz Kurumu’ndan, diğer tutuksuz yargılanan sanıklardan Levent K., Afyonkarahisar 1. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunda SEGBİS vasıtasıyla hazır bulundu. 
Mahkeme heyeti, Abdulcevat K.’nın üzerine atılı suçu işlediğinin tespiti, suçun işleniş biçimi ve kastın yoğunluğu, zararın ağırlığı gerekçeleri ile 6 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına, Levent K.’nin ise suça iştirakinin sabit görüşmemesinden dolayı beraatine karar verdi.