MEHMET AL - ÖZEL HABER

Şanlıurfa'dan-Alanya'ya cep telefonundan aradığı Kemal Y.U.'a kendisini 'başkomiser Şeref' olarak tanıtıp korkutup kandırarak 6 bin lira parayı, havale yaptırdığı iddia edilen Hasan D. hakkında "kişinin kendisini kamu görevlisi olarak tanıtması ve bu kurumlarla ilişkili olduğunu söylemesi suretiyle" dolandırıcılık suçundan Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. önceki gün görülen davanın son duruşmasında Adıyaman Açık Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu olan Hasan D., "dolandırıcılık" suçundan 2 yıl hapis,ve 6 bin lira da adli para cezasına çarptırıldı.
OLAYIN GEÇMİŞİ
26 Kasım 2012 tarihinde Şanlıurfa İli'nden Alanya'ya müşteki Kemal Y.U'u arayıp kendisinin Başkomiser Şeref olarak tanıtan şahsın, telsiz sesi  vererek Emniyetten arıyormuş izlemini verdiği, Diyarbakır, Urfa, ve Adana'da 28 kişilik bir şebekenin katılanın bilgileriyle 300-350.000 TL'lik vurgun yaptığını, kendilerinin bu şebekenin, son bir aydadır da asayişin katılanın peşinde olduğunu, sürekli kendisini takip ettiklerini belirterek sanık Hasan adına Şanlıurfa Yenişehir PTT şubesine 6000 TL havele yaptırdığı, ardından hesaplarda bir karışıklık olduğunu, savcının katılanı daha iyi araştırmalarını istediğini belirtip ^'neyin varsa  sat bozdur' diye bağırdığını, katılanın evine gidip 10.000 TL değerindeki bilezikten oluşan seti yanına aldığı ve bu  altınları da satmak amacıyla bir kuyumcuya girdiği, kuyumcunun katılanın dolandırıldığını anlaması üzerine kuyumcu tarafından uysarılan müşteki Kemal Y.U altınları bozdurmayarak şikayetçi olmak için Emniyet Müdürlüğüne giderek müracaat etti.
Emniyet Müdürlüğünde kendisini Başkomiser Şeref olarak tanıtan şüpheli Hasan D.,ce telefon numarasından  yola çıkan Şanlıurfa polis ekipleri sıkı takip üzerine kendisini Başkomiser Şeref olarak tanıtan şüpheli Hasan D. ikametinde yakalanarak  29 Kasım 2012 tarihinde yakalanarak Dolandırıcılık suçundan tutuklanmıştı.