22 Ağustos 2019 tarihinde Konaklı Mahallesi’nde durumundan şüphelendikleri İbrahim K.’nın yapılan üst aramasında 13 adet ecstasy hap ve 3 gram skunk maddesi ele geçirilirken ikametinde de 1 adet 7,65 mm çapında MAB marka tabanca ve tabancaya ait 4 adet mermi bulundu. Narkotik ekipleri takibe aldıkları şüphelilerden Mehmet Y. ve 21 yaşındaki Muhammed Y.’nin Konaklı Mahallesi’ndeki evlerine yapılan baskında 108 adet ecstasy hap, satışa hazır 23 parça halinde 33 gr skunk maddesi ve hassas terazi ele geçirildi. 
KARAR DURUŞMASI
Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde dün görülen karar duruşmasına Alanya L. Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Mehmet Y. (28),  Muhammed Y. (22) SEGBİS üzerinden katılırken tutuksuz yargılanan İbrahim K. (31) ve avukatları hazır bulundu. Duruşmada sanıklar “Mütalaadaki aleyhime olan hususları kabul etmiyorum” diyerek beraatlerini istediler. 
HAPİS VE PARA CEZASI
Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tutuklu sanıklar Mehmet Y. ve Muhammed Y.  uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan 8’şer yıl 4 ay hapis ve 16 bin 660’şar TL adli para cezası ile cezalandırılmasına ve tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Tutuksuz yargılanan İbrahim K. de uyuşturucu madde ticareti yapmak suçunu işlediği kanıtlandığından sanığın uyuşturucu maddenin ele geçirilmesi veya suç ortaklarının yakalanması için yardımda bulunduğundan 4 yıl 2 ay hapis ve 8 bin 320 TL adli para cezasıyla cezalandırılmasına karar verildi.

MEHMET AL - ÖZEL HABER