Alanya’da 2014 yılında bir inşaat şirketi bünyesinde mağaza müdürü olarak çalışan L.K, kasada açık olduğunu tespit etti. Bunun üzerine K.A.U’nun kasadan bir miktar parayı uhdesine geçirdiği anlaşıldı. K.A.U, bu bedeli ödemek amacı ile L.K.’ye 53 bin 500 TL bedelli bir çek verdi. Ancak çeki tahsil etmek için bankaya giden L.K., çekin sahte olduğunu anladı. Kriminal inceleme sonucunda çekin, üzerinde yazan şirket ve yetkilisine ait olmadığı, lehtar şirket yetkilisinin ise öldüğü tespit edildi. 
Alanya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına şikayetçi L.K., sanıklar A.T. ve K. A. U. katılmazken avukatları hazır bulundu.
Sanık K.A.U., savunmalarında çekin kendisine yardımcı olmak amacı ile sanık A.T.’nin kendisine getirdiğini, kendisinin de çeki ciro yapıp L.K.’ye  verdiğini söyledi. Ancak A.T., K.A.U.’ya böyle bir çek vermediğini beyan etti. 
Çekin üzerinde sanık A.T.’nin cirosunun bulunmaması, sanık K.A.U’nun çeki A.T’den aldığına dair tanık gösterememesi nedenleriyle sahte çekin A.T. tarafından verildiğini gösteren somut bir delil bulunmadığı için A.T.’nin beraatine karar verildi. 
Sanık K.A.U.’nun sahte olduğunu bildiği çeki L.K’ye vermek şeklinde gerçekleştirdiği resmi belgede sahtecilik suçundan cezalandırılmasına karar verildi. K.A.U., resmi belgede sahtecilik suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezasıyla cezalandırıldı. 
MEHMET AL – ÖZEL HABER)