2020'nin Haziran ayında, Alanya Hacet Mahallesi Balonlu Park'ta yapılan uyuşturucu operasyonunda polis açıklamasına göre 20 yaşındaki M.C.D. üç kişiye uyuşturucu satarken yakalandı. Alıcılar 1,5 gram, 2 gram ve 20 gram uyuşturucu ile yakalandı. Satıcı M.C.D’de ise 432 gram uyuşturucu ele geçirildi. İşlemlerin ardından, uyuşturucu kullanmak ve bulundurmakla itham edilen iki kişi serbest bırakıldı. 432 gram uyuşturucu ile yakalandığı açıklanan M.C.D. ise uyuşturucu ticareti yapmaktan tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildi.
TUTUKLU OLARAK YARGILANIYOR
Dava Ağır Ceza Mahkemesi'nde bir yıldır devam ederken, M.C.D. tutuklu yargılanıyor. Avukatları 26 Mayıs’ta M.C.D’ın tutukluluğuna itiraz ederek, tutuksuz yargılanmasını istedi. Fakat üç hakimden ikisi tahliyeye ret oyu kullanması sonucunda, tahliye talebi reddedildi. Hakim Ali Dursun Turan, M.C.D.’ın tutuksuz yargılanması gerektiğini çok çarpıcı bir karşı oy yazısıyla dile getirdi.
İSİM VERMEDEN GÖNDERME
Kararında, isim vermeden Sedat Peker’in iddialarıyla gündeme gelen uyuşturucu kaçakçılığına atıfta bulundu. Binali Yıldırım’ın Oğlu Erkam Yıldırım ile ilgili uyuşturucu ticareti suçlamasına isim vermeden değinen Turan, “Mafya liderleriyle dans eden bir takım siyasilerin yakınları” ifadesini kullandı. Hakim Turan, 432 gram uyuşturucu ile yakalandığı açıklanan sanıkla ilgili, “Her ne kadar sanık uyuşturucu madde ticareti suçundan yargılansa da mafya liderleriyle dans eden bir takım siyasilerin yakınlarının adı uyuşturucu iddialarına karışırken ve haklarında soruşturma dahi açılmazken daha az suç işleyen sanıklara daha ağır cezalar verilmesi adalet anlayışımla bağdaşmadığından sayın çoğunluğun görüşüne katılmıyorum…” diyerek karşı oy kullandı. M.C.D., suçlu bulunur ve en üst sınırdan ceza alırsa 15 yıl hapis cezası alacak.
SİİRT’E ATANDI, SONRA GÖREVDEN ALINDI
Hakim Ali Dursun Turan, 5 yıllık doğu görevinden sonra Şemdinli’den Alanya’ya atandı. Son kararname ile yine Siirt’e gönderildi. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Siirt’te atanan hakim Turan’ın açığa alındığını duyurdu. Başarır, “Mafya liderleri ile dans eden siyasilere soruşturma bile açılmıyor, diyen Alanya Hakimi Ali Dursun Turan Siirt’e atandıktan sonra şimdi de açığa alındı! Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret edenlere soruşturma açılmazken, yargı mensupları açığa alınıyor! İşte ileri demokrasi!” dedi. (HalkTV)